Étrend tömegnövelés céljából?
183 kilós, ~68 kilós férfi vagyok, szeretnék 5-6 kiló tömeget növelni, illetve kezdetleges hasizmomat minél jobban kikockásítani.
Mivel nem nagyon értek hozzá, étrendre lennék kíváncsi, mennyi fehérjét, szénhidrátot, stb.-t fogyasszak ha ezeket a célokat szeretném elérni?
Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
De a hasizmod majd akkor lesz látható, ha a tömegelés után leadod róla (illetve onnan is, mivel nincs helyi zsírégetés!) a zsírt. Ehhez majd szálkásító diéta kell a tömegelés után. Tömegeléskor pedig kis zsírosodás lesz, tehát egyszerre nemigen tudsz látható kockás hasat és izomnövekedést összehozni.
Sejtettem hogy ez nem biztos, hogy megoldható, úgy gondoltam, hogy a tömegelés alatt intenzív hasizmozást végeznék, a többi izomcsoportot addig hanyagolnám.
Köszönöm a kielégítő választ Montez!
akkor még valami:Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különböző étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából. Tehát el kell dönteni, hogy mi legyen előbb.
És mivel nincs helyi zsírégetés, így nem tudod csak a hasadról célzottan leadni a zsírt. Ez nem működik. mindenkinél genetikailag meghatározott, hogy ki, honnan, milyen ütemben fogy. De ehhez kalória deficit kell. Akkor viszont nincs izomnövelés.:)
Akkor a tömegnövelést, majd utána a leszálkásítást javaslod?
Először a hasizomra akartam koncentrálni, de mindenképp akarok utána kigyúrt mellkast, vállat, hátat.
Ha 183/68 vagyok, akkor kb. hány kilós tömegnövelést javasolsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!