Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Minap beszélgettünk a haverokk...

Minap beszélgettünk a haverokkal hogy egy 17-19 közötti férfinak aki heti 3 órát kondizik szerek nélkül mekkora lehet a bicepszmérete! Én azt mondtam 30-35 cm között már jó! Szerintetek?

Figyelt kérdés
2013. jún. 23. 15:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Emperor:

Tudom hogy kajával viszünk be fehérjét és egyebeket de én úgy gondoltam hogy külön nem szedünk semmit!

De persze arra hajtunk minél jobb összképünk legyen!

2013. jún. 23. 18:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Sajnos még mindig nem érted a lényegét annak amit írtam. Na mindegy.
2013. jún. 23. 19:26
 13/14 anonim ***** válasza:

Hey. Elsőnek is:

Pár hónapja kezdtem el edzeni én is, mert blabla amiért elkezdi valaki. (vékony, 178cm, sosem tudtam 65-kilónál többet felszedni, akárhogy törekedtem rá)

Konditerembe nem szeretek járni, mert nyápicka vagyok a sok Hulk mellett és csak idegesít mint segítene, ezért otthon nyomom, vannak súlyok, mindenféle gyakorlat stb. Jó sok időt belefektettem nem csak gyakorlatokba, hanem megtanulni őket rendesen csinálni (annál nincs csúnyább mikor valaki rángatózik, mert ő nagy súlyt akar emelni, pedig a kicsi sokkal jobban megmozgatná ha jól csinálná)

Most jelenleg 36 a kar méretem, elején 31 volt. (nem tudom, hogy most külön valahogy méred a bicepszedet, ez a 36cm a tricepsz+bicepsz nekem. Na ez a karméret amire azt mondják, hogy "kezdek megemberesedni", nem azt, hogy milyen izmos vagyok. Kb ahogy nézegetem ez lenne egy normális karméret úgy test arányhoz, ennél jóval nagyobb egy átlagos, izmosabb gyereké a magazinokból. (nem bodybuilder)

(habár én 25 vagyok, egy 17 éves "férfinak" alapból nehezebb tömeget, izmot növelni, csak max ha korán érő, volt nekem is olyan ismerősöm aki 17 évesen kutya nagy kar, de bakker, 25nek is nézett ki)

Jó tanács: bicepsz király meg minden, mindenki arra megy, de ha tényleg vastag kart akarsz tricepsz a megoldás. Hülye érzés csinálni, elején én sem szerettem, sőt nagyon gyenge voltam benne, de az dobta meg nagyon a karomat. Ha már picit nő, láthatod, hogy sokkal nagyobb izom tud lenni mint a bicepsz és hosszabb is. (ahogy írják 2/3-a a karnak) Én eléggé elhanyagoltam a bicepszet, inkább azokra mentem amik nem mentek, mostanság bicepszezek amire "felhoztam" a többi izmomat.

Másodjára:

Nagyon szép elképzelés, hogy semmi szert nem akarsz szedni. Ha ez a célod, akkor hajrá, van alternatíva, ehetsz naponta 10 darab főtt tojást is, ugyanaz csak az egyik friss a másik szárított. Hidd el, hogy ezernyi oldalt olvastam el a fehérjeporokról, de semmi olyat nem találtam ami igazolná, hogy ártalmas lenne. Persze "mesterséges" és lehet megterheli a májadat ha májbetegséged van, de vedd figyelembe, hogy baromi sok kajába raknak ilyen port. Fehérjetáppal (ami nem nagyon ehető számodra) tömik a csirkéket, halakat, marhákat amiket bármelyik boltból veszel. Ennyi erővel beszélhetnénk arról, hogy a sült krumpli az egyik legjobban rákkeltőbb étel, ne tudd meg mi van az édességekben vagy egy kész mikrós kajában. Mekit meg kerülheted kilométeres körzetben.

Hidd el, nem leszel Swarzi ha megiszol egy shaket. Igazából csak annyit csinál, hogy edzés után segít regenerálni az izmokat és ellátja tápanyaggal. Viszonylag hamar felszívódik, ezért olyan jó, mert már egyből megy a megfáradt izmokhoz. Ez segít a növekedésben, regenerálódásban és nekem pl nagyon lecsökkenti a másnapi izomlázat, hiába strapálom (nem tudom, hogy ez e vagy csak annyira hozzászokott az izmom). (túlzásba nem kell vinni, egy edző napon ne igyál 2nél többet, főleg az elején, és NEM HELYETTESÍTI AZ ÉTKEZÉST!)

Persze semmit sem ér, ha nem eszel mellette rendesen, nem edzel rendesen mellette. De ki tudod váltani, ha megfelelően eszel és jót. Nehéz és drága, de megoldható, és próbálj annyit enni szénhidrátból is amennyit tudsz, ha van energia, több gyakorlatot tudsz megcsinálni. Ha teljesen szer nélküli kaját akarsz enni akkor sajna mindent BIO boltból kell venned vagy saját magad termesztened.

u.i.: tipp: hülyeségnek tarthatod a nyújtást és a bemelegítést, én nekem sem volt fontos. Egyszer aztán új gyakorlat, bokszolás meg hasonló... Na akkor leesett, hogy karomat már nem tudtam 100% kinyújtani és nem volt annyira rugalmas mint régen. Bokszolás kinyújtotta. Úgy éreztem mintha hosszában szétszakadt volna az izmom. 2 hétig nem tudtam edzeni. Azóta rendesen nyújtok, főleg edzés után, de előtte sem árt.

És ne hanyagolj más izmokat (láb, mell, hát, has).

1: Jobban mennek a gyakorlatok ha alapból mindenütt erős vagy. Főleg a gerinc és a has. Az a "gerince" az erőlétnek :)

2: hülyén néznek ki azok akiknek baromi nagy bicepszük van, de más izmuk meg teljesen csenevész. Kb Popeye.

2013. jún. 26. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:
30-35 között jó? Inkább 35-40 között jó, de még inkább 40 fölött a jó... Persze ezt így mondani, hogy ennyi meg ennyi az jó hülyeség...
2013. jún. 29. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!