Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem lehet testépíteni,...

Miért nem lehet testépíteni, és futni egyszerre?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallottam, hogy ha testet építek akkor ne fussak, amikor megkérdeztem, hogy miért azt válaszolták: Mert ezt hallottam.

Szeretnék én erre egye értelmes választ kapni.

Előre is köszi

2013. jún. 15. 20:55
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Sokaknál a futás már kardió tartományba esik, ami azért elzabálhat egy kis izomtömeget. Amikor a minél izmosabb, látványosabb test kiépítése a célod, akkor nem ajánlatos orrba-szájba nyomni a kardiót. Egyébként az, hogy nem fér össze, így nem állja meg a helyét. Először is az számít, hogy mi a konkrét célod. Másodszor sok testépítő szokott futni zsírégetés szempontjából, annak megfelelő tempóban. Harmadrészt, nézd csak meg a sprintereket (nem a sima futókat, a sprintereket), hogy hogy néznek ki. Ők is súlyzóznak, nem keveset.
2013. jún. 15. 21:10
 2/13 anonim válasza:
Két éve járok konditerembe, emellett heti több alkalommal is szoktam futni. Tökéletesen kiegészítik egymást. Izmaim nagyon jól fejlődnek, a felesleges zsírt leégetem az izmokról, és a terheléshez is jobban tud alkalmazkodni így a szervezetem
2013. jún. 15. 21:10
 3/13 anonim ***** válasza:
Az izmaid fejlődnek és emellett megy le rólad a zsír? Te vagy szívsz valamit, vagy kitaláltad hogy lehet az ember egyszerre kalória pluszban és mínuszban.
2013. jún. 15. 21:30
 4/13 A kérdező kommentje:
Egyébként nincs konkrét célom, de imádok futni, minden reggel lefutok minimum 2 km-t de most hogy jön a nyár lesz több is ... De szeretnék egy kicsit karra, mellre, hátra, alkarra is gyúrni ezért kérdeztem, hogy lehet e a kettőt egyszerre.
2013. jún. 15. 21:32
 5/13 poiu ***** válasza:

Abszolút lehet. Izomvesztés a krónikus kardiónál kezdődik, tehát ha maratonikat futsz hetente.

Lehet egyszerre zsírt égetni és izmot felpakolni. Az elit testépítő más tészta, ők a 12 testzsír%-ot viszik le 6-ra verseny előtt, az valóban szenvedés.

2013. jún. 15. 22:00
 6/13 anonim ***** válasza:

Ezt én is hallottam. Mert a futás sorvasztja az izmokat. Állítólag Arnold Swarzenegger könyvben is benne van.

Egyetérve az előzőekkel ez bizonyos szintig igaz.

A te estedben 2km futás mellett szerintem simán megfér a testépítés.

2013. jún. 15. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:

ha az étrendedben megmarad a cal plusz,visszapótolod a kocogás alatt elégett calt,akkor ugyanúgy nőhet a tömeged,de jobb állóképességed lesz,nem fogsz lihegni ha nem jó a lift ás fel kell rohannod a 3.ra,jobban fogsz guggolni is.

akiktől meg hallottad az egetverő marhaságot,valszeg ropik,akik azt sem tudják mit jelent a cal plusz,vagy tömegnövelő étrend,ezért egy fűszálat sem tesznek keresztbe,mert lefogynak különben.

2013. jún. 15. 23:46
 8/13 anonim ***** válasza:
ha csak kocogsz nem mész kardiótartományba, vagyis nem biztos (130as pulzus felé) akkor semmi baj csak többet kell enned
2013. jún. 16. 00:46
 9/13 poiu ***** válasza:
Nem kell kalória plusz, mert az zsírosít. Annyi kalória kell, amennyit felhasználsz. Még egyszer más kérdés az elit testépítő problémája, aki a versenyen minden izomrostot láttatni akar. Ez extrém alacsony zsír%, ami nem tartható fent hosszabb távon.
2013. jún. 16. 08:35
 10/13 Linkoln ***** válasza:

A futás sorvasztja az izmokat? Nemár.

Miért nem lehet futni meg testépíteni egyszerre?

Nem olyan bonyolult. A futás is egy komoly sport. Nagyon intenzív tud lenni, és teljesen leterhelő. Nem vihetsz egyszerre két teljes egymástól független sportot a csúcsra.

Testépítés alatt sokszor az irreálisan nagy izomtömeg elérését értjük, irreálisan szálkás alkat mellett. Az nem túl hatékony. Főleg nem a futáshoz.

Minél meszebb húzol el a genetikád és életviteled által belőtt formától, annál nagyobb tervezést és erőfeszítést igényel tőled az alakod megtartása.

Minden idődre szükséged van. Minél gyorsabban regerenálódni, és újra edzeni, már már tökéletes étrend mellett.

Mellette a futás fejlesztése részben jó. Fejleszti a keringést, az erőállóképesség fejlesztésének alap, tüdő, szív erősítő, állóképesség izom teljesítmény hatékonyságának fejlesztése stb. De ugyan akkor megterheli az izmokat, és regerenálódnod kell. Ami szintén idő. Több tápanyag kell stb.

A KULCS a regerenálódási idő megnyúlása. És a megnövekedett tápanyagigény ellensúlyozása. Az izomteljesítmény megnövekedése végett lassabban regerenálódik vissza nem csak a komplett szervezet, de maga az izomteljesítmény helyreállására is várni kell.

Sokkal kényesebb eltalálni a megfelelő mennyiségű edzést, a regerenálódást, és a táplálkozást.

DE! Ez csak komoly szinten érdekes. Simán! Simán futhatsz kilómétereket. Inkább a versenysport szinten veszélyes a kettő egyszerre. A napi 2-3 óra intenzív futó edzés, és a heti 4 teljesen kemény súlyzós edzés már nehezen fér össze.

Magában a futás nem sorvaszt, nem fogyaszt. (kivétel ismét az irreálisan nagy tömeg. Akkor a hatékonyság növelése érdekében hajlamossá tesz a fokozatos izomvesztésre, a futáshoz kellő hatékonyság növelése érdekében. De ha rendben az étrend, és a súlyzós edzések is, akkor minimális a súly vesztés, teljesítményben már már meg sem látszik) hanem a futás is megterheli a szervezetet, tejsav, izomszövet roncsolódás, szív, tüdő megterhelése, stb. Időre van szüksége a testnek.

Bocs hogy ismétlem magam.. Nem akarom hogy ez megijesszen. Simán futhatsz hobbi szinten, és edzhetsz is súlyokkal.

A rövid válasz: Mert a testépítéshez nagy tömeg kell, és tlejesítményileg hatékonytalan szálkásság.

A futáshoz kisebb tömeg, edzett szív, tüdő, erőállóképesség, izomteljesítmény, kis tömeg, és kevésbé szálkás test.

2013. jún. 16. 10:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!