Aerob után is menjen gyors CH a turmixba?
Az első két mondat az oké. Ha csak aerob nap van, akkor aerob után elég csak protein.
Szálkásításkor azért nem kell gyors ch, mert hiába tölti a ch-raktárakat, de a magas inzulinszint miatt mégis lehet , hogy egy része zsírba megy. Ez alkatfüggő, van aki megengedheti, pl az ektomorfok, de én mint endomorf már kipróbáltam mindent és ég és föld a forma ha megy gyors ch vagy ha nem. Max egy keveset tehetsz bele, ha nem bírsz magaddal.:) De pl 8-10g glutamin vagy BCAA annyira feltölti a glikogén raktárakat, mint 40g gyors ch. Tehát minek akkor kockáztatni cukorral. Ráadásul a diéta utolsó heteiben sokan szinte nulla ch-ra mennek le.
Ha még mindig nem hiszel nekem:
Akkor írok még. :)
Nyitott maradt még a kérdés, hogy kardió után menjen-e a CH? Tömegeléskor... És ha igen, akkor mennyi?
Aerob után mennyi fehérjét szoktál meginni? Ugyanolyan adagot, mint amennyi súlyzós után megy?
Ha csak sima kardio megy, azaz nem volt előtte súlyzós edzés, akkor nem megy gyors ch a protein mellé. Gyors ch-nak csak súlyzós után van helye a turmixban.
Én kardio után is egész adag proteint iszom, mivel szeretem ha megvan minden nap a fehérjemennyiségem.
Értem. Akkor ha meg van a napi mozgás, a fehérjét mindig letolom. Aerob után, mikor nincs izomterhelés, tudja hasznosítani a 40 gramm fehérjét a szervezet?
A szénsavas üdítőket pedig miért nem javasolják folyadékpótlásra? Ezt mindenhol leírják, de az indokot sehol.
Azért tudja hasznosítani, mert pihenő napon (is) épül az izom, ekkor tud regenerálódni, szüksége van az aminosavakra, ami ugye a fehérje lebontásából keletkezik. HA nincs elég fehérje, akkor nem tud mit beépíteni a szervezet.
Ne legyen cukros üdítő az a lényeg.
Logikus. :)
Szóval akkor néha belefér egy kis Pepsi Light, és ki se kell illannia a szénsavnak? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!