Mit tehetnék a kockás hasért? (bővebben lent)
Nem tudom hogy mennyire függ az alkattól, viszonylag elég magas vagyok (190+) és elég sovány (kb 65 kg(ha nem kevesebb)), olvasgattam a neten és azt írták, hogy a ''a kockák előtti zsírt kell csökkenteni'' a testzsír%om az átlagos alatt van, tehát elég kevés zsír van rajtam. Milyen ötleteket adnátok? eszek rendesen, hízni nem tudok, így van esély a kockás hasra (ha persze el is kezdenék valamit csinálni) ?
előre is köszi a válaszokat! :)
Eddzél akkor! Ugyanilyen voltam 4 éve (azóta feljött + 8 kg, így a kockák eltűntek és kicsi pocakom lett, bár a 74 kg-os súlyom még mindig az "elvárt" 80 alatt van).
30/F
#1 Persze más testrésze is kellene:)) Valahol el kell kezdeni, én ennél kezdeném:)
#2 hízni szeretnék ugyan, de nem hasra, kar+hát+mell-re
#3 nem érdekel mit mond más! magamat akarom elfogadni:)
# Elmondanád mi a szálkásító diéta lényege?
és mit ajánlasz nekem? az étrend mellett! :) persze helyettem nem fogod megcsinálni:) de nincs ötletem
Neked előbb tömegnövelő étrend kell, és 3 napos teljes testes edzés. Ha jól van belőve a kaja, akkor nem fogsz sok zsírt felszedni, inkább izmosodni fogsz.
tömegnöveléskor: napi 2-2,5 x ttkg fehérje és 5-6g x ttkg szénhidrát (ch) kell.
Majd ha lesz rajtad elég izom, akkor szálkásító diéta:
legyen napi 2,5-3g x testtömegkg fehérje és 1-2g x testtömegkg szénhidrát (ch).
A magasabb ch értéken érdemes kezdeni és ha nincs meg a heti 0,5-1 kg fogyás, akkor lehet lejjebb vinni. A fehérjebevitel maradjon magas az izomvesztés elkerülése érdekében.
Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, barna rizs, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
mintaétrendek: [link]
Nem bonyolult. Neked izomnöveléshez kell napi 130g fehérje és kb 350g ch.
Szálkásításhoz pedig kb 170g fehérje és 130g ch. A kaják nagyjából ugyanazok. Izomnöveléshez kalória pluszban kell lenni, zsírleadáshoz pedig kalória deficitben. Tehát láthatod, hogy egyszerre ez elég nehéz, mivel különböző arányú étrend kell hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!