Csak 40 perc aerob fölött indul be a fogyás? (bővebben lent)
Figyelt kérdés
3 hónapig biztos nem tudok kondiba járni ( + annyira nem is szeretek) addig kéne valami mozgás. Futásra gondoltam de ektomorf vagyok, elég vékony viszont annak ellenére egész izmos és örülnék ha így maradna. Ha mondjuk 20 max. 30 percet futok/kocogok és normálisan eszek akkor ugye nem fogyok? Nem érezném "egészségesnek" magam sportolás nélkül, de másra nem lesz lehetőségem( talán néha teniszre). + kérdés ..valaki mondta, hogy nőknél a térdek kicsit befele állnak ezért hosszútávon rossz a futás..ez igaz?2013. máj. 14. 18:47
1/7 anonim válasza:
Igaz, van erről egy cikk is , majd megkeresem. Fogyás akkor van, ha napi kalória deficitben vagy. Ehhez vagy 40-50 perces aerob edzést végzel 130-as pulzus alatt vagy 20-30 perces intenzívebb kardio edzéseket. Lehet bicaj, lépcsőzés, ellipszis tréner, úszás, ugrókötelezés, stb, nem muszáj futni, de a gyors gyaloglás is megteszi 50-60 percig.
2/7 A kérdező kommentje:
Szóval hiába vagyok ektomorf ha nem intenzíven mozgok és nem vagyok napi kalória deficitben és 40 perc alatt maradok akkor maradhatok úgy ahogy vagyok? Semmi izomveszteség, semmi fogyás? De jó lenne:)
2013. máj. 14. 19:48
3/7 anonim válasza:
Ektomofként nem kell aggódnod, hogy hízol.
4/7 A kérdező kommentje:
Na jó lehet, hogy nem érthetően írtam le , bocsi. Szóval mégegyszer : NEM akarok fogyni (hízni igen de súlyzós edzés sok kaja nélkül nálam esélytelen - és most három-négy hónapig egyikre sem lesz lehetőségem) DE a mozgást nem akarom abbahagyni ezért amolyan szinten tartásként a futásra gondoltam. Tehát ha heti 2-3 x 30 percet futok mondjuk csak kényelmesen, kocogva akkor ugye esélytelen , hogy beindul a fogyás és lemenjen rólam ez a kevés izom amit eddig magamra szedtem?
2013. máj. 14. 20:03
5/7 anonim válasza:
Esélytelen, ha annyival töbet eszel. Párszáz kalóriát dobj hozzá.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor marad a futás és remélem az izom is őszig amíg tudok menni újra rendesen edzeni:D
2013. máj. 14. 20:19
7/7 anonim válasza:
Egyébként otthon végezhetnél saját testsúlyos edzést, pl a fegyencedzést. Nőknek is nagyon jó. Keress rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!