A teljes test edzést hogyan csináljam?
Tehát 2 naponta edzek mindenre 1-1 gyakorlattal. De minden 2. nap egy féleképpen eddzek, pl: tehát vállra pl csak oldalemelést csináljak mindig? Vagy úgy, hogy pl hétfőn a vállra oldalemelést csinálok, majd szerdán mellről nyomás, pénteken oldalemelés döntött törzzsel?
Tehát egy héten több féle gyakorlatot is csináljak a teljes testesnél 1-1 izomnál, vagy elég mindig ugyanazt?
Váltogathatod a gyakorlatokat. Tehát pl vállra hétfőn vállból nyomás, szerdán oldalemelés, pénteken pedig megint nyomás + tehetsz be 1-2 sorozat döntött oldalemelést.
Más izomcsoportnál is, pl hátnál hétfőn húzódzkodás, szerdán kétkezes evezés, stb.. szóval érted a lényeget.:)
Hétfő: Fekvenyomás, guggolás, elemelés.
Szerda: Vállból nyomás rúddal, guggolás, elemelés
Péntek: Fekvenyomás, guggolás,elemelés
Hétfő: Vállból nyomás...
Én így edzenék, esetleg mindennap is mehet ez, nem kell mindig kimaxolni és akkor menni fog. De én is csinálok elég sok kettlebelles gyakorlatot, meg saját testsúlyosat, ezek a rúdas alapgyakorlatok amiket irtam, teljes testes gyakorlatok. Amikor a fentiek szerint edzettem semmi mást nem használtam akkor heti egyszer-kétszer elmentem mindig a maxig, ami sokszor az 1 ismétléses maximum volt, de rá kellett jönnöm hogy a következő edzésen ez már nem igen ment :S
Nem tudom alapvetően mi a célod, de szerintem az ilyen oldal emelés és hasonló gyakorlatok feleslegesek, akkor van haszna ha tényleg maxolod ki és mindig a legnagyobb súlyt próbálod megemelni hogy szoktasd magad a nagyobb súlyokhoz, de még ígyis vannak sokkal jobb gyakorlatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!