Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Táplálékkiegészítővel kapcsola...

Táplálékkiegészítővel kapcsolatos kérdés?

Figyelt kérdés

Egy pici útbaigazítás kéne. Tudom, hogy elvileg nem kell ilyet venni, ha táplálékból meg van a napi bevitel, de súlyzózok heti többször, és olvastam több helyen is, hogy utána nem haragszik meg a szervezet egy adag whey proteinért. Szóval vettem fehérjét, és súlyzós edzés után 0,5 g per kilót viszek a turmixba. A következőt szeretném tudni... vannak napok, amikor csak futok, kocogok, nincs erőedzés. Ilyenkor is ajánlott a futást követő adag, vagy csak a súlyós edzéseket követően? Mert azért a két edzésforma között nagy különbség van, de ha futás után is van jókora pozitívuma, akkor természetesen nem sajnálnám magamtól.

Még valami. Tudom, hogy ha szálkásítok, nem kell bele cukor, ha meg tömegelek, akkor igen. Ha elértem a célom, valamint a súlyom is nagyjából ideális, akkor hogyan tovább? Onnantól cukorral vagy anélkül igyam? Érdemesebb a kaján lemínuszolni azt a pluszt, ami az izomtömeg növeléséhez szükséges, vagy az italból?

Olvasgatok, csak kavarog még egy kicsit a dolog, és szeretnék tisztán látni, úgyhogy köszi, aki válaszol.

2013. máj. 8. 13:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Természetesen mehet futás után is !

Ha eléred a célod (ami egy sportoló életében sose jön el... :) ),akkor mehet bcaa a turmixba !

2013. máj. 8. 13:55
 2/13 anonim ***** válasza:

Tisztán nehéz látni. Nem lehet felállítani örök érvényű szabályokat és mindenkire érvényes tápanyagmennyiséget.

Állandóan kontrollálni kell a tömeget, kinézetet.

Én aerob utánra is ajánlok proteint, az mindig jól jön.

Ha elérted a célod tömegben és formában, akkor én tennék valamennyi gyors ch-t a turmixba.

2013. máj. 8. 13:57
 3/13 A kérdező kommentje:
A BCAA-nak még nem néztem utána, miért is lenne jó pluszban. Egyelőre vitaminom, cukor meg fehérjém van. Köszi mindkettőtöknek, a lényeg kiderült. :)
2013. máj. 8. 14:06
 4/13 anonim ***** válasza:

A BCAA az aminosav!

Legfontosabb amino,ami 3 részből áll :

-leucin

-izoleucin

-valin

Az izmoknak segít a regenerálódásában/megőrzésében és ez is valójában + fehérje ! :)

2013. máj. 8. 14:15
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi. Persze ha lesz időm, áttanulmányozom részletesebben. :)

Még egy aprócska kérdés erejéig remélem visszatértek. Gondolom, hogy igen, de azért megkérdezem, hogy az aerob edzés utánra ugyanaz a fehérjeadag vonatkozik? Tehát a 0,5g testtömeg-kilogrammonként az jó? Vagyis menjen egyszerre, vagy ilyenkor esetleg osszam el két adagra?

2013. máj. 8. 18:34
 6/13 anonim ***** válasza:
Akkor mehet kevesebb is, pl 25-30g protein.
2013. máj. 8. 18:38
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hű, hát én 74 kiló vagyok, szóval nekem a 0,5-ös adagom 37g. Szóval talán akkor letolom egyszerre, nem veszik kárba. :)
2013. máj. 8. 19:01
 8/13 anonim ***** válasza:
Nem, de számold ki, hogy tömegeléskor elég napi 2-2,5g x ttkg fehérje, szálkásításkor meg mehet 3g x ttkg.
2013. máj. 8. 19:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Igen, ezzel tisztában vagyok, köszi. Szálkásítás idejére nincs esetleg egy jó fűszeres recepted vagy más ötleted a csirkemell filé ízesítéséhez? :)
2013. máj. 8. 21:53
 10/13 A kérdező kommentje:
Grillpor mehet rá? Gondolom az fűszerek nem osztanak-szoroznak.
2013. máj. 8. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!