Mettől számít, , nagynak"? lent.
Először is Tudom hogy az edzéstől nem állok meg a növésben!De olvastam,hogy nem szabad megterhelni a gerincet és az izületeket fiatal korban.(guggolás,felhúzás)Menyitől számít nagynak?
Ha számít v.mit 14 éves vok kb. 180cm magas és 68kg vagyok.
Válaszokat előre is köszönöm!
ha szabályosan végzed,edző megtanított a helyes kivitelezésre,akkor nem megterheli a gerinced,hanem pont hogy erősítik ezek a gyakorlatok a törzsed a gerinc körüli izmaidat a lábaidat.
egy kezdő edzéstervnek meg pont ezeknek a területeknek a megerősítése az elsődleges célja.
vedd kiindulásnak a testsúlyod.
szóval ha már tökéletes a kivitel,akkor csináld őket max 70 kilóval.
de ha félted magad,és nincs edző meg semmi segítség,akkor a szumó guggolás mehet lábra kézi súlyzóval.
a gyakorlatot egyenes háttal lehet megcsinálni,uh nem lesz bajod tőle,sőt alsó hátra is megy egy kicsit,ezért ott is erősít.
Ha az szmít 2hónap és 15 vok:DD elnézést a bakiért.
Oks köszönöm meg nyugodtam.Guggolásnál pont ezért nem mert 30kg-nál feljebb menni,de akkor kb. 35nél feljebb ne is menjek mondjuk 16-17 éves koromig?
Válaszokat Köszönöm ment a zöld!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!