Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan lehet szkanderra...

Hogyan lehet szkanderra felkészülni? A kar melyik részére, és milyen gyakorlatokkal kell edzeni?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm a válaszokat! : )
2009. szept. 24. 22:13
 1/4 anonim ***** válasza:
erre én is kíváncsi vagyok!
2009. szept. 25. 11:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
elsősorban mellizom, és csak utána kar, mivel ha jól csinálod akkor inkább húzod magad felé az ellenfél kezét. Egyébként mindenféle mell + kar gyakorlatok jók, de van kifejezetten szkandergép is
2009. szept. 25. 16:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, láttam, de házilag nem tudok olyat barkácsolni most így hirtelenjébe! De persze nagyon szépen köszönöm a választ, hasznos volt!
2009. szept. 25. 17:44
 4/4 anonim válasza:

Nem kell szkander gép. Pecarudas integetés, nagy egykezes súlyzóval vállhoz csavarás, sosem engeded derékszögnél lejjebb a súlyzót. Könyöket meg kell támasztani! Alkar edzésre csuklóból emelgetés, jó ha a súlyzót az újjvégekre leengeded és onnan vissza. Különféle marok erősítő cuccokkal fejleszthető a szorítás, A fontos, hogy behajlított csuklóval kell erőltetni, mert akkor erősödnek meg az izületek! Ujjvégen húzódzkodás is nagyon jó, aztán amit még szoktam alkalmazni, egy olyan vastag fa fogantyúval amit nem érsz át az ujjaiddal, azt fel csigára, és csukló behúzásokat kell csinálni minél nagyobb ismétlésszámmal! Remélem segítettem!

Minden bicepsz gyakorlatnál igyekezz betört csuklóval dolgozni, ez sokal jobban igénybe veszi az alkart, a csuklót és az ujjakat! Ilyenkor egy kezdőnek kisebb erő van a kezében, ezért vigyázz a súly megválasztásánál, mert egy nálam szkanderező srácnak kicsavarta a csuklóját a 14 kilós 1 kezes :)

2010. ápr. 15. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!