Testépítők heeeelp?
Szóval kiskorom óta sportolok,ezelőtt is gyúrtam 1 évet ( többek között )
Most viszont szeretném jobban kigyúrni magamat ( 190 cm és 90 kg vagyok ) de NEM vagyok hájas.
Vettem egy biotech táplálékkiegészítőt, aminek 73 százalékoks fehérje tartalma van.
1. kérdés : edzés előtt is igyak egy adagot,vagy csak utána ?
2. kérdés : milyen étrendet kéne követnem ? ( pl : tojás,rizs csirke stb )
3. kérdés : ettől a táplálékkiegészítőtől "hízok is " ? tehát ha normálisan edzek,akkor gyarapodik a súlyom is,vagy egy ideig anélkül is erősödök hogy nehezebb lennék ?
UI : nem most kezdek sportolni,csak most a gyúrással akarok komolyabban foglalkozni Amerikai foci mellett.
bicepszre : 50 kg val is megy, ( francia rúddal )
1- csak utána, gyors szénhidráttal kombinálva
2- tömegnövelő étrend
3- alapból a fehérjétől nem fogsz hízni. Ha megvan a kiszámolt étrend és rendes edzés akkor fogsz nőni. Erősebb attól leszel, hogy nő az izomzat, ez nyilván súlygyarapodással is jár.
Láttam én már benga állatot 60kg-mal bicepszezni, gyönyörű mozdulatsor, kiválóan szétba.ssza vele a derekát. Nem a súly a lényeg, hanem a csúcsösszehúzódás, az izom-agy kapcsolat.
Így van!
Lényeg az , hogy szabályos legyen !!!
1. válaszoló. " csak utána,gyors szénhidráttal kombinálva " pl miaz a gyors szénhidrát ?
És edzés előtt ne is egyek semmit ?
Jöttem kötözködni.
Egy év gyúrás után 190centi mellett 90 kilósan tuti, hogy van rajtad 10-15kg zsír. Nagyjából ez lenne a súlyod (max +4-5 kiló) naturálban amit a genetikád maximálisan megenged, enged NEM hájasan.
Na..... gratulálok.
Direkt leírtam hogy általános iskola óta sportolok
most vagyok 19 éves...
Tehát mégegyszer leírom,a gyúrással összesen 1 évet foglalkoztam, de ezen kívűl harcművészeteket ( igen többet is ) és küzdősportot is gyakoroltam...
ráadásul általános iskola 3. osztályban kezdem sportolni XD.
biztos van rajtam 15 kg háj
Edzés előtt 1,5 órával rendes kaja (pl csirke + rizs), edzés után meg fehérje + szőlőcukor, majd 1 órán belül ismét kaja.
Mennyi a testzsírszázalékod? Az többet mondana mindennél. :)
Csak ismétlem a többieket: az étrend a legfontosabb:
Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
mintaétrendek: [link]
Edzés után protein + 40-50g gyors ch (pl dextróz, carbo x, Carb-F, stb)
Edzés előtt kb 1,5 órával szilárd kaja, pl csirke-rizs.
Reggel is mehet protein a zabpehelyhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!