Fehérjepor vagy turmix? Részlet lent
Nem teljesen ertem a kerdest, de en ket fajta turmixot iszom.
Reggel: zabpehely, ket kanal protein, viz es egy kis lenmagolaj, ez reggelre nagyon jo, gyorsan felszivodik es ad egy lokest
Barmikor maskor, etkezest helyettesiteni: ket konzerv tonhal, 5-6 darab fagyott brokkoli, viz es lenmagolaj
Főzz 2-3 napra előre. Létezik tonhalkonzerv, sovány túró, rántotta gyorsan megvan.
Igazából nekem se tiszta, hogy mit vársz. A fehérjék drágák(akár tápkieg, akár rendes kaja), nem igen lehet őket kiváltani nagyon olcsó dologgal.
Gondolom úgy érthette hogy összelehet-e otthon dobni olyan turmixot ami helyettesíti a fehérjeturmixot:)
A válasz: Nem éri meg otthon ilyenekkel szenvedni. Sokan csinálnak mindenféle bolondságokat hogy a tojást összekeverik tejjel és kakaóporral " Na oszt' készen van a tökéletes otthoni gyártású fehérjeturmix és olcsóbban is kijöttem."
2 okból nem éri meg: Hülyeség,mert időpazarlás, cserébe nem túl jó a végeredmény, másrészt meg ha annyi mindent összedarálsz az már drágább is lesz mintha vennél egy középárú tejsavófehérjét.
Ha aránylag gyors felszívódású fehérje kell, akkor ott van pl. a tojásfehérje, de csakis sütve/főzve, viszont edzés után mindenképp jobb egy tejsavófehérjeturmix.
Szerintem ne barkácsolj otthoni turmixot, mert attól nem lesz valami jobb, izomnövelésre alkalmas, ha leturmixolod. Attól még ugyanaz a kaja marad, nem alakulnak át az élelmiszerek csodaszerré. Sok ember a turmix szóra, mint valami varázsigére úgy gondolnak rá.
És mit tennél bele? Legtöbben írják ilyenkor, hogy tojás, tej, banán. Na az aztán katasztrófa. Pont a nyers tojásból a fele sem szívódik fel, szalmonellás is lehetsz és vitaminhiányt is okoz. A tej meg eleve kuka a tejcukor miatt. Akkor mit turmixolnál mégis? Hagyd a picsbe, ha nincs tápkieged. Azt is csak azért turmixoljuk, mert por formájában van, valahogy ihatóvá, ehetővé kell tenni. És ne félj tőlük, ezek természetes fehérjéből készülnek.
Tehát ha nincs tápkieged, akkor egyél csak sült vagy főtt tojást és hozzá rizst.
Köszönöm a válaszokat. A kérdésem pontosabban az lett volna, hogy lehet-e otthon vmi fehérje turmixot összedobni. Vagy inkább vegyek táplálékkiegészítőt és azt turmixoljam.
A válaszokból rájöttem, hogy inkább vennem kéne táplálékkiegészítők. Milyet vegyek? Linkelnétek be egy párat, amit megéri megvenni.
shop.builder.hu
Tejsavók jó, főleg ha van rá lé.
Ha kevés a lé, a szója, vagy valamilyen vegyes, kevert fehérje is megteszi, ezek olcsóbbak
Tulajdonképpen ideológia kérdése, hogy veszel-e port, vagy inkább próbálod máshogyan bevinni a fehérjét..
Itt van egy recept, ha érdekel... [link]
biztos találsz még recepteket, ha keresgélsz.
Am, én a Biotech- Nitro pure whey gold-ot fogyasztom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!