Tudnátok nekem segíteni a fegyencedzéssel kapcsolatban meg úgy amúgy alap calistheniccel kapcsolatban? (Bocsi hosszú lesz)
Tehát az a helyzet hogy kb 2 éve edzek a fegyencedzés módszerei szerint.Nagy fejlődésen mentem keresztül (szigorúan magamhoz képest,máshoz képest biztos hogy sehol se vagyok se erőbe se izomzatba).De mivel nekem mindig is problémáim voltak az izületeimmel,(mert amikor kelett volna mozogni én akkor pont nagyon kövér voltam kb 10-20 évesen és csak toltam a chipset meg a kólát a tv előtt)előjöttek az izületi bajaim ahogy a féloldalas gyakorlataim felé haladtam a programba.Tudom szedjek izületvédőt,de szedtem vmi glu izé 2000-t meg zöldkagylókivonatot cápaporckivonattal is és semmi hatása.Csinálom a fegyenc 2ben leírtakat is (pl gerinccsavarás).Az lenne a kérdésem hogy szerintetek mit tegyek haladjak tovább a fegyenccel izületi fájdalmaim ellenére vagy inkább próbálkozzak mással amitől nem fáj az izületem?Engem csak saját testsúlyos gyakorlatok érdekelnek.(ja és a pavelt is kipróbáltam időközben de az se segített a bajaimon,gtg meg feszítés és légzéstechnikák se).
A fegyenc helyett olyasmi edzésre gondoltam,hogy pl lenne A és B nap pl így:
A nap
-teljes fekvő 3x
-szűk fekvő 3x
-döntött fekvő 3x
-tolódzlkodás padon 3x (rendeset sajnos nem tudok mert nincs rá itthon lehetőségem)
-hasprés 3x
-lábemelés 3x
B nap
-teljes húzódzkodás 3x
-szűk húzódzkodás 3x (fordított fogással)
-széles húzódzkodás 3x
-törzsemelés fekve 3x
-kitörés előre 3x(itt minden második B napon guggolás lenne)
-álló vádli 3x
Tudom hogy ez szinte szart se ér a fegyenchez képest,de ettől legalább nem fájna a vállam,térdem,könyököm,csípőm.Ja az ilyesmi edzéstől akkor se fájnak az izületeim ha súlyt rakok a hátamra pl fekvő közbe.Csak mellesleg megjegyzem hogy gyúrni vagy kettlebellezni nem szeretnék mert azoktól is fájnak az izületeim.Onnan tudom hogy a fegyenc mellett kipróbáltam ezeket is (párhuzamosan a kettőt ahogy a könyvbe is van),de nem jöttek be.Előre is köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket.Kérem csak építő jellegű hozzászólásokat küldjetek.
Bocsi de az lemaradt hogy:
hétfő A nap
Kedd B nap
Szerda 4ütemű fekvők pusztulásig
Csütörtök A nap
Péntek B nap
Szombat 4ütemű fekvők vagy pihenés
Vasárnap pihenés
Ilyesmire gondoltam még heti jelleggel.
Ja a fegyencbe a szintjeim:
felemás fekvő
egylábas guggolás széken támaszkodva
teljes húzódkodás
teljes híd
függeszkedve térdemelés
A kézenállásból fekvőtámaszt nem tudom csinálni mert bár a vérnyomásom oké mégis bevérzik a szemem meg csepeg az orromból a vér utána,már a kézenállástól is.Bocsi hogy ennyiszer utánaírok csak annyi mindent akartam leírni hogy hol ez hol az lemaradt.
ízületidre próbáld ki a jógát!
meg nagyon alaposan melegíts be edzés előtt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!