A profi testépítők hátedzésében miért van sokkal több evező gyakorlat, mint lehúzó?
Ahogy nézem a profik hátedzéseit (Jay Cutler, Phil Heath, Dennis Wolf stb.) sokkal több evezést végeznek, mint lehúzást, húzódzkodást.
Miért van így?
Most arra a "rendszerre" gondolok, hogy a lehúzó mozdulat szélesíti a hátat, az evezők meg vastagítják. (ami persze nem teljesen így van.)
Mert a lehúzó gyakorlatoknál nem érzed annyira a hátodat.Mivel sokat átvesz a váll....
Evezéssel pedig jobban megdolgoztatod a hátizmokat !
szerintem nem csak ők csinálják így.
egy alap hátedzés is valami hasonló nem versenyzőknél
húzódzkodás vagy lehúzás,dt evezés vagy melltámaszos e, és t rudas e.
jól tudod kérdező a lehúzások szélesítik a hátat, és a váll is sokat dolgozik ezekben a gyakorlatokban.
de nekem a személyes tapasztalatom h a hát 3 gyakorlattól nő igazán, egykezes evezés, döntött törzsű evezés fordított fogással, felhúzás
ezektől ifaplató méretű hátra lehet számolni!
én pl nem tudtam lehúzást csinálni és húzódszkosára sem volt lehetőségem aztán mégis jól fejlődött a hátam,szerintem észre sem lehetett venni rajta hogy lehúzás mentes.
szépen vastagodott és szélesedett is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!