Milyen tradicionális íjat ajánlotok nekem?
Köszönöm a segítségeteket. Nos igen, szerintem még gyűjtök, és veszek egy jobbat, csak annyi, hogy nyílvesszőből sem ártana azért legalább 5 db. :D
Aztán használtan találtam egy 35 fontos Kassait 20 000-ért. Erről mit gondoltok? Ezt is hamar kinőném?
Az már lehet, hogy most gyenge.
A 40#-os Grózer jól hangzik.
Nos igen, a Grózer jó lenne, bár kicsit drága, de akkor lehet inkább gyűjtök egy olyanra.
Viszont még láttam egy ilyet, amin javított sérülés van, de elvileg tökéletesen működik. Elég olcsó, kicsit furcsállom is, de azért megkérdem, mit gondoltok róla
Először menj el egy egyesületbe, ahol tudsz bérelni is íjat.
Próbáld ki a típusokat, erőket, kialakításokat, stb. Próbálj ki minél több félét úgy gyártmányban, mint másban.
Menj el néhány versenyre és ott is érdeklődj, fogd meg az íjakat, ha engedik lőj velük párat. Ha komolyabb íjjal találkozol, ne vedd sértésnek ha a tulaj előbb meg akarja nézni hogy lősz és csak utána adja a kezedbe a sajátját.
Ha megtaláltad melyik típus vagy fajta tetszik, beszélj a készítővel, lehet az Kassai, Grózer Csaba, Szimeiszter István, akárki, és vele egyeztess a kinézett darabról.
Na menj az első boltba venni íjat ! Mindegyik más súlyú, fogású, sebességű, kialakítású. Olyat válassz ami tetszik, amiben megbízol, és amit tudsz kezelni. Ne vegyél azonnal profi darabot, mert meg fog büntetni.
Ha egyszerűen kezelhető tucat darab kell ami használható vegyél kassai sólymot vagy ölyvet. Ha lassú biztos darab kell, vegyél hadúr íjat. Ha gyors, könnyű, finaom darab kell, vegyél Grózer, vagy Szimeiszter íjat, esetleg a székely lófő is ilyen.
Ha mindez meg van, és már biztosan lősz, akkor az íjhoz csináltass vesszőket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!