Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen tradicionális íjat...

Milyen tradicionális íjat ajánlotok nekem?

Figyelt kérdés
Szeretnék elkezdeni íjászkodni, csak így hobbi szinten. Sajnos errefelé nem nagyon vannak ilyen klubbok, közösségek, de a telkünk alkalmas hely lenne a gyakorlásra. Igazából nincs tapasztalatom a témában, de már lőttem íjjal. Szerintetek érdemes lenne így belevágnom? És milyen íjat javasolnátok nekem a célra? Leginkább tradicionális íjak érdekelnek. Viszonylag jó fizikumu, átlagos testalkatú, 180 magas, 14 éves fiú vagyok.

2013. márc. 17. 14:45
1 2
 1/19 MrHard ***** válasza:
Mindenképpen kellene keresned valakit, aki már foglalkozott ilyennel, hogy a megfelelő technikát elsajátítsd. Az is lényeges, hogy mennyi pénzed van az íjra! Kassai vagy Grózer íjat érdemes, de ezek nem a legolcsóbbak! Kezdésnek elég lenne neked egy 30-35 poundos, de még sok más tényezőtől is függ (Pl. milyen hosszú a kezed, mekkora a húzáshosszod stb...)! Ezeket csak akkor lehet meghatározni, ha a kezedbe fogod! Vedd fel a kapcsolatot egy készítővel vagy egy komolyabb értékesítővel és Ő segíteni fog neked a megfelelő íj kiválasztásában! Sok sikert ehhez a szép sporthoz!
2013. márc. 19. 09:18
 2/19 anonim ***** válasza:
Ha facebook-on belépsz az Íjász csoportba, sok hasznos tanácsot adhatnak. Én például Molnár Sándor íjait is ajánlom kezdésnek.
2013. márc. 24. 15:24
 3/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtök válaszát. Igen, én is gondolkodtam rajta, hogy jó lenne azért felkeresni valakit, aki jártas a témában, csak, hogy nem igazán ismerek ilyen személyeket. Mondjuk van egy pesti ismerősöm, aki íjászkodik, ő nyáron majd lehet fog ide jönni, talán ő segíthet. Nos Kassai íjakról én is jókat hallottam, bár azok szerintem eléggé drágák. Nem tudom, olyan 20 000 körüli ár még beleférne szerintem.

Molnár íjain is gondolkodtam, az övéi kivételesen tetszettek nekem. Kedves előző, nem tudod véletlenül, az ő íjai milyen árban vannak?

[link]

Esetleg ez milyen lenne, mit gondoltok róla?

2013. márc. 24. 20:18
 4/19 MrHard ***** válasza:
100%
Kezdésnek jó ebből a 35-40 phoundos, de, ha komolyan gondolod a dolgot, akkor elég hamar ki fogod nőni! Nézd meg az ijaszaprod.hu-t, ott egész jó használt íjakat lehet kapni viszonylag olcsón!
2013. márc. 26. 15:58
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm ismét a segítséged, mindjárt szét is nézek.
2013. márc. 26. 17:30
 6/19 A kérdező kommentje:

[link]

Esetleg ez milyen lenne szerintetek?

2013. márc. 26. 19:41
 7/19 anonim ***** válasza:
A húzáshosszról nem ír semmit (lehet, hogy falaz), teljesen noname, az ára szerint a gagyi kategória.
2013. márc. 26. 22:29
 8/19 MrHard ***** válasza:
Akkor inkább az, amit először néztél...Sztem ésszerűbb lenne, ha még gyűjtenél egy kicsit és vennél egy komolyabb, nevesebb íjat, vagy néznél használtan valami jót!
2013. márc. 27. 08:12
 9/19 MrHard ***** válasza:
most nézem, hogy ez is használt! Sztem még keresgélj:D
2013. márc. 27. 08:14
 10/19 MrHard ***** válasza:

Hátha meg vannak még:

[link]

[link]

2013. márc. 27. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!