Verekedéshez melyik küzdősportot ajánlanátok?
Kis vézna srác vagyok, és nem tudom eldönteni hogy melyik küzdősportot válasszam (feszültség levezetés, jobb erőnlétet adjon).Ha lehetséges ezek közül akarnék választani:
Heti 3x box edzés,
Heti 3x kempo edzés,
Heti 2x thai-box edzés.
Honnan tudod, hogy mást nem próbáltam ki? :)
egy évet kungfuztam, shotokan edzésen nem vettem részt, de elég sokat láttam személyesen.
Kung fu milyen stílus?
Több stílus van ami egymástól nagyon távol áll , országban egy tucat mester van mindegyiknek más az edzésmódja.
T. Almeida válasza:
> Egyébként kempo-t ajánlom mert az nem olyan kemény ,hogy kifekszel tőle.
Hát...szerintem nekik vannak a legkeményebb edzéseik, legalábbis ahova én járok, ott nagyon erős. Én 1 éve alatt még mindig rendszeresen "kifekszem", vérző orr, bedagadt szemöldök nem olyan nagyon ritka.
(nem én írtam a kommentet amire reagáltál)
Hát voltam már lent pár kempo edzésen mikor thai box után nézegettem melyik kűzdősport/harcművészet tetszik a legjobban(thai box nem jött be) és az erőnléti rész volt legalább ugyan olyan kemény mint a boxban(ahol mégis csak 12 menetet kell végig csinálnod) de ha nem ritka a sérülés akkor az amiatt van mert nem vigyáztok egymásra. Lehet edzésen is keményen csinálni a dolgokat nem csak versenyen de akkor megfelelő védőfelszerelésben. Azért senki nem örül ha egy komolyabb sérülést szenved amiatt mert kapott egy fejrúgást amibe minden erőt bele adtak és nem volt rajta fejvédő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!