Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy tudnám magam rávenni...

Hogy tudnám magam rávenni akár egy reggeli-esti kis kocogásra?

Figyelt kérdés
Nos nagyon elvagyok lustulva. Mindig mondom magamnak holnap reggel felkelek és elkezdek kocogni de mikor eljön a reggel semmi se lesz. Valami ösztönzést szeretnék. Ti hogy kezdtétek el a sportolást? illetve aki ugyan ilyen volt hogy vette rá magát az esetleges kocogásra?

2013. márc. 5. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:

ne haragudj de ha ez mellé a kérdés mellé még fiatal kor is számít az már baj, nincs ezen mit gondolkodni, felkelsz és csinálod, ha van kedved, ha nincs kár rá időt pazarolni, mert semmire nem mész az egésszel.

ösztönzés kell, nézz kisportolt emberekről képe

2013. márc. 5. 22:30
 2/9 *Glissade* ***** válasza:

Nekem sincs kedvem mindig edzeni, de amikor elkezdem meg jön hozzá a kedvem is:)

Kitüzöd magad elé a reális célt, és megcsinálod! Ennyi az egész. Nem bonyorúlt.

Ahhoz is el kell érned egy bizonyos edzettségi szintet, hogy egyáltalán képes legyél élvezni a dolgot. Ha kitartó vagy, akkor nem csak szenvedést, és a küszködést fogják edzésnek hívni:)

2013. márc. 5. 22:38
 3/9 anonim ***** válasza:

Eléggé összetett a dolog, és nehéz rá válaszolni... persze mondhatjuk, hogy ha akarsz akkor igenis el tudsz menni, de ez rohadtul nem így van.

Az utóbbi 4-5 évben én is egyre lustább voltam, egyre többet kellett aludnom, akartam mozogni, de egyszerűen képtelen voltam rávenni magamat. Levert is voltam rengeteget, meg olyan egykedvű... Voltam vele többször is dokinál, ő mindig depresszióval huzakodott elő, és írt fel antidepresszánsokat, szerencsére(bár inkább nem) nővéremnek ténylegesen komoly depressziója van, így volt annyi eszem, hogy ezeket ki sem váltottam, mert tudtam, hogy depis biztosan nem vagyok.

kb egy éve találtam rá teljesen véletlenül a body.builder.hu ra, elkezdtem rajta olvasgatni, és egy ott említett diétát, illetve inkább táplálkozási rendszernek nevezném kipróbáltam. Rendeltem hozzá vitaminokat, és relatív értelmesen kezdtem el szénhidrát, fehérje, és zsír fogyasztását, nagyon kiszámolva...

ami meglepett, hogy ez diéta, és mégis több kajából áll mint amit előtte ettem:) eltelt 2 hét és basszus mintha kicseréltek volna, az egészségesebb táplálkozás és a vitaminok, hát az valami leírhatatlan érzés volt, egyszerűen a totális tespedésből felpörögtem, és nem csak fizikailag, mentálisan is... már 2 hét után, mikor eszembe jutott, hogy el kéne menni kocogni, akkor elmentem és kocogtam, nem volt semmi visszatartó erő...

azóta vettem jó sok könyvet az egészséges táplálkozásról, felét már el is olvastam:D

Az elmúlt 1 évben leadtam 40 kilót és az önbizalmam is megnőtt.

2013. márc. 5. 22:48
 4/9 anonim ***** válasza:
előző vagyok, még annyit hozzátennék, hogy ez agyilag is rengeteget dobott, előtte évekig arról álmodtam, hogy meg kéne tanulni a webfejlesztést, vettem is könyveket, de semmi agyilag zokninak éreztem magamat hozzá, de ezt is megoldotta az "egészséges" táplálkozás.
2013. márc. 5. 23:12
 5/9 poiu ***** válasza:
70%
A negatív spirálból nehéz kimászni. Kell valami cél, amiért hajlandó vagy kicsit szenvedni, és pár hónap se kell, hogy élvezd, és ha kihagyod, akkor hiányozzon. (Más kérdés, hogy amikor heti kb. 50-80 km-t futottam se volt kedvem reggel futni. Próbáltam, de nem volt jó. Keresd meg, hogy neked mi jön be.
2013. márc. 6. 00:34
 6/9 Tottenham ***** válasza:
100%
Így van! Kell valami motiváció amiért te ezt akarod csinálni és amikor ez megvan akkor már tényleg úgy leszel vele, hogy hiányozni fog :)) Remek érzés! :) Én is utáltam futni, de most már a csapatom leggyorsabb játékosa vagyok és bírom a terhelést...de sokat kellett edzenem érte, azonban meg lett az eredménye! :) Hajrá! :) Sok sikert!
2013. márc. 7. 10:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Gondold azt, hogy kergetnek! :))) na jó...komolyan kell valami cél amiért futni akarsz. Mit vársz tőle? Állóképességet? Mert arra a futás a legjobb akárki akármit ír itt! :)
2013. márc. 7. 10:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!:)
2013. márc. 10. 00:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Vagy az amerikai kiképző őrmester stílusban:

MIÉRT VAGY ILYEN LUSTA F*SZ? EMELD FEL A TETVES SEGGED ÉS HÚZZÀLL FUTNI,NYÀMNYILA KIS P*CS!

Na ezt mondogasd magadban minden nap.:D

2013. márc. 10. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!