Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért csak gyúrás után hangozt...

Miért csak gyúrás után hangoztatják nagyon a helyes táplálékbevitelt?

Figyelt kérdés
Például amit gyúrás előtt kb. 3-6 órával eszel, azzal a fehérjével mi történik? Kiürül a szervezetből, nem hasznosul? Ki tud egyáltalán ürülni a fehérje, és szénhidrát a szervezetből? Mert én úgy tudom hogy ezeket teljes mértékben felhasználja a szervezet, vagy energia nyerés céljából, vagy beépíti. Kérem, csak olyanok írjanak, akik tényleg tapasztaltak ebben a témában.
2013. márc. 2. 15:38
 1/10 A kérdező kommentje:
[link] Nem tudom, hogy ez az oldal mennyire megbízható, de azt írja, hogy a napi táplálkozás során bevitt fehérje fokozatosan, korlátozott mennyiségben kerül a véráramba, tehát az én eddig levont következtetésem az, hogy tök mindegy, hogy edzés után fél órával, vagy mundjuk edzés előtt 5 órával fogyasztol fehérjedús ételt, vagy kiegészítőt, mivel ugyanúgy hasznosul mind a két időpontban bevitt fehérje.
2013. márc. 2. 16:20
 2/10 dirtboy ***** válasza:

nem igaz hogy ugyan úgy,természetesen edzés után még nyitva a /kapu/ addig jobban hasznosul,nem hiába kell olyankor mindenből gyors felszívódású,és nem hiába kell felnyomni a szállítót azaz az inzulint.

természetesen az edzés előtti sem felesleges,az is nagyon fontos,egész nap fent kell tartani a vér aminosav szintjét,egész nap el kell látni a testet megfelelő táplálékkal.

2013. márc. 2. 17:02
 3/10 A kérdező kommentje:
A cukrot valóban megéri bevinni az edzés utáni1 órás kapuan, mert az gyorsabban felszívódik, de a fehérjével kapcsolatban szerintem megáll a fenti állításom. Te hogy gondolod?
2013. márc. 2. 18:05
 4/10 dirtboy ***** válasza:
a cukorral együtt a fehérje is eljut a helyére,együtt utaznak az experessel :D
2013. márc. 2. 18:08
 5/10 A kérdező kommentje:
Egyébként ez a fehérjeporo eladóknál egy jó kis reklám, hogy minnél gyorsabban szívódik fel, annál jobb, csak parasztvakításnak tartom, nem tök mindegy, hogy fél, vagy egy óra alatt szívódik fel, ha a vér fehérjeszintjének mértékéről gondoskodik a szervezet a napi táplálkozás során bevitt fehérjékből?
2013. márc. 2. 18:15
 6/10 A kérdező kommentje:

"a cukorral együtt a fehérje is eljut a

helyére,együtt utaznak az experessel" Ez tényleg így van? Nem kötekedni akarok, csak komolyan érdekel a téma.

2013. márc. 2. 18:17
 7/10 A kérdező kommentje:
Egyébként mindegy, mivel a vér fehérjeszintjét nem olyan könnyű kibillenteni az egyensúlyból, ezért a vérben állandóan közel azonos a fehérjeszint, feltéve ha rendesen táplálkozol. Tehát mindig van fehérje, ami együtt mehet a cukorral.
2013. márc. 2. 18:23
 8/10 dirtboy ***** válasza:

/Egyébként ez a fehérjeporo eladóknál egy jó kis reklám, hogy minnél gyorsabban szívódik fel, annál jobb/

reggel és edzés után fontos a gyors szívódás más időszakban nem szükséges gyorsnak lennie.

nem csak a sebesség határozza meg hogy melyik protein a legjobb.

a legjobb protein a tejsavó de nem kizárólag a sebessége miatt.

nézd meg pl a kazein,a leglassabb protein fajta de nagyon jó és kib aszott drága is.

igen így van,nem csak a ch jut be gyorsan az izomba hanem a fehérje is gyorsan véráramba kerül.

/Egyébként mindegy, mivel a vér fehérjeszintjét nem olyan könnyű kibillenteni az egyensúlyból, ezért a vérben állandóan közel azonos a fehérjeszint, feltéve ha rendesen táplálkozol./

sima táplálkozásnál talán igen de gyors felszívódású proteinnel vagy ami még gyorsabb pl folyékony aminosaval szépen fel lehet tornázni a szintet.

de mondom ennek a viszonylag rövid idejű magas szintnek reggel és edzés után van haszna.

2013. márc. 2. 21:42
 9/10 A kérdező kommentje:
Aha, értem, köszi.
2013. márc. 3. 05:53
 10/10 A kérdező kommentje:
"nem csak a sebesség határozza meg hogy melyik protein a legjobb." Aha, tudom, a könnyebb emészthetőség is számít. De akkor a lényeg az, hogy feljebb lehet dobni, ha rövid időre is a fehérjeszintet. Ezt nem tudtam, de már okosabb vagyok.
2013. márc. 3. 05:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!