A múlt héten voltam egy bizonyos táplálékkiegészítő boltban, és vitamint vásároltam. De nem is ez a lényeg, hanem az,hogy megkérdeztem az ottani szakértőt/eladót, hogy milyen komplex szénhidrátot tudna ajánlani a rizsen kívül. Ő megkérdezte tőlem, hogy edzés után milyen szénhidrátot szoktam fogyasztani. Mondtam neki, hogy dextrózt/szőlőcukrot. (jelenleg dextróz van,amit shop.builderről rendeltem.) Ő azt válaszolta,hogy próbáljak inkább valami összetettebb ch-t fogyasztani,mert a szőlőcukor nagyon felnyomja az inzulinszintet. (És akkor mutatott a polcon egy szénhidrát kiegészítőt.) Elfogadtam a válaszát,mivel nem akartam vele leállni veszekedni..... Pedig eddig mindenhol azt olvastam,hogy edzés után gyors felszívódású protein és gyors ch kell. Még a sárga kapszulában is ez áll. Kicsit megzavart a válasza, és szeretném tudni, hogy akkor mégis jó a dextróz edzés utánra,vagy sem.
Szóval akkor edzés után milyen szénhidrátot kell fogyasztani?
A szőlőcukor a legegyszerűbb szénhidrát. Szinte azonnal felszívódik. A leggyorsabb "instant" energiaforrás. A legtöbb olcsó tömegnövelő készítmény alapanyaga. A szőlőcukor gyors felszívódása miatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba "pumpálásának".
2013. febr. 24. 20:37
2/11 dirtboy válasza:
az eladó hülye volt vagy nem tudom de pont az az egyik lényege az edzés utáni gyors ch nak hogy felnyomja az inzulinszintet egy rövid időre.
2013. febr. 24. 20:37
3/11 anonim válasza:
Szal ez hasznosul edzés után a legjobban,valszinű hogy az eladó csak rádakarta sózni a gondolom drágább CH-t :D
2013. febr. 24. 20:38
4/11 dirtboy válasza:
inkább vitargóra kellet volna téged rá beszélnie,azon haszna is van meg jobb is mint a dextróz.
2013. febr. 24. 20:40
5/11 anonim válasza:
lehet arra mutatott sőt biztos:D
2013. febr. 24. 21:52
6/11 anonim válasza:
igaza volt az eladónak, nem jó ha nincs forgalma, ezért vegyél drágább kieget. az nem oszt, hogy szarabb...
2013. febr. 25. 03:43
7/11 anonim válasza:
/És akkor mutatott a polcon egy szénhidrát kiegészítőt./ De nem írtad, hogy mit mutatott?!? Én pl. kíváncsi lennék rá?
2013. febr. 25. 05:40
8/11 Zolla válasza:
Nezd ez naggggyon osszetett tema. A szolocukor egy fel megoldas mint a kave. Egy hullamvasut. FEldob, aztan sza...ban vagy mint elotte> Pillanatnyi megoldas. Ha kulon szenhidratot akarsz ott a Vitargo. De a kepbe johetnek a tomegnovelok is mint a Jumbo ami minosegi ch-t tartalmaz. Rengeteg a valasztek. De ha nem megy akkor jol bevalik az uzsidobozba rejtett jo oreg rizs is. Arra figyelj hogy elotte fozd meg mer ha nem akkor aztan tenyleg lassu felszivodasu ch lesz beluuule :D
2013. febr. 25. 08:26
9/11 A kérdező kommentje:
Utolsó előttinek: Elárulom a nagy titkot...- Carbox-ot mutatott a polcon. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!