Tolódzkodás és fekvőtámasz ekvivalens-e?
Figyelt kérdés
Hosszú kihagyás után kezdtem újra tornázni és mivel nőtt a testsúlyom és a láb- illetve hasizmom nem megfelelően erős, így kezdeti edzésembe fekvőtámasz helyett tolódzkodást csinálok, mivel a súlygyarapodás ellenére ezt még most is megfelelő mennyiségben és minőségben tudom végrehajtani. Viszont szeretném, ha az edzés során kifejezetten a mellizom és tricepsz fejlődne. A kérdésem az, hogy ilyen értelemben a fekvőtámasz és a tolódzkodás ekvivalens-e, kiváltható-e részben az egyik a másikkal erre a fent nevezett két izomcsoportra vonatkozóan? Köszönöm előre is a válaszokat!2013. febr. 21. 19:38
1/3 anonim válasza:
ha neked ez könnyebb csináld inkább ezt mert az a lényeg hogy szabályos legyen ne pedig elrontott gyakorlat utána szép lassan ugyanugy menni fog minden mint rég :)
2/3 anonim válasza:
Hát csak abba gondolj bele, hogy tolódzkodásnál a lábad súlyát is kiemeled, míg fekvőnél kb a testsúlyod felét (szerintem). Raádásul én tolódzkodni nem tudok, de fekvőzni bármikor tudok, számomra ez is mutatja, hogy melyik gyakorlat mennyire "hasznos". :)
3/3 anonim válasza:
a fekvő könnyebb,mint a tolódzkodás,nem túl nehéz kikövetkeztetni.
ha test mellett vannak a karjaid,akkor megy tricepszre és a váll első felére is.
ha újrakezdő lennék a könnyebb kivitelezés és a kíméletesebb ízületi terhelés miatt a fekvővel kezdenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!