Mit tegyek, hogy ne fájjon a térdem a futástól? A térdem külső oldala fáj, lépcsőn lefelé kellemetlen, felfelé egyáltalán nem. Mi lehet ez, izmok, szalagok, porc?
Figyelt kérdés
33 éves normál súlyú nő vagyok, 12 éve futok, eddig nem volt gond a térdemmel. Sajnos az utóbbi 2 évben betonon futottam, gondolom, ezért kezdett fájni a térdem. Télen szobakerékpározom minden nap, és már 3x voltam futni ebben az évben, de 3-5km után megfájdul a térdem, salakon és rekortánon is. Pedig bemelegítek. Pihentessem, kenegessem, mágnesszalagot használjak? Dokihoz menjek? 1-2 hét alatt rendbejön, aztán újra kezdődik.2013. febr. 16. 21:36
1/7 anonim válasza:
2/7 A kérdező kommentje:
Köszi!
Elolvastam a cikket is: [link]
Én a kis százalákba tartozom, aki futásra született, nem is volt gond 12 évig... Ezért nem értem, miért most kezd fájni.
2013. febr. 16. 23:46
3/7 aikiboxer válasza:
Menj el sportorvoshoz. Szedj cápaporcot, kend be Diclac-kal, fuss néha térdgumiban, és edzz lábgéppel konditeremben. És pihentesd.
4/7 anonim válasza:
Érdemes az angol wikit megnézni, nagyon sok éretelmes tanácsot adnak a kezelésre, és a későbbi panaszok megelőzésére. Szerencsére egy könnyen elmúló, nem visszafordíthatatlan fájdalomról van szó.
5/7 anonim válasza:
Nem biztos, hogy erőltetni kéne..
Miért pont a futás? Lehet javítani a cipődön (drága futócipő) a futás körülményein (beton helyett megfelelő felületen) de akkor is értelmetlen mozgás marad. Sprintelj, az rövidebb és védettebb a térd közben.
6/7 blazseidr válasza:
Sokszor mondom, a sport káros az egészségre! Tényleg. Amit javasolni tudok: sakk :-), Komolyan: úszás, nordic walking jelentősen csökken a terhelés a tested különböző pontjain és mégsem maradsz mozgás nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!