Ki, melyik típusú edzés mellett van? Külső súlyok segítségével való (kondis) edzés, vagy pedig saját testtömeggel való edzés?
Sejtettem, hogy ez is csak a szokásos, beképzelt-fegyences-kisgyerek-fikázza-a-kondisokat-hogy-nagynak-érezze-magát-vergődés. És ne mondd, hogy nem, mert de. Már startból hangulatot keltve fejted ki az álláspontod, ahogy ezt már sokan megtették, és elég idegesítő, szóval ne csodálkozz majd a reakciókon. Annyit azért elárulok, hogy el vagy tévedve nemkicsit, ugyanis a "nagymenő" kondisok nem arra vágnak fel a 42es karjukkal, hogy felhúzzák magukat, hogy 42es a karjuk. Ez a cél. A sok hülye fegyences meg arra vág fel, hogy felhúzza magát, de gazdasági hasznot még egyik se hajtott belőle, egyik sem volt képes elárulni, miért is olyan jó dolog az. A kinézetnek legalább tényleg van haszna, de tény, hogy az értelmes réteg nem azért sportol, hogy felvágjon vele. A sztereotipikus kigyúrtkopaszokat ugyanúgy utáljuk. Tehát a pejoratív megjegyzésed sértő, hiszen az egész 'kondis' társadalmat azonosítod velük. Nem beszélve arról, hgoy a "kihúzni magukat" elég szerencsétlen megfogalmazás, de mindegy.
Én a 'kondis' edzés mellett vagyok, mert azt kedvelem jobban. Ennyi. És igazából akinek nincs olyan célja, amihez direkt az egyik kell (kondis: genetikai határt feszegető izmok; sajátsúlyos: tornamutatványok, kondisok fikázása), akkor tökmindegy, melyiekt választja, mert jó lesz mindkettő. Válassza, amelyik jobban tetszik neki. Csak ne nézzen le senkit. [a kondisok alapvetően nem vetik meg a sajátsúllyal edzőket (ők is csinálnak sajátsúlyos gyakorlatokat), legalábbis én még ilyet nem láttam, ellenben az egész fegyencedzős propaganda a kondisok lenézésére épül]
Már megint. A végletek. Látszik, hogy csak nemrég találtál rá erre, és próbálgatod a szárnyaid, de rossz irányba mész nagyon. Egyrészt az átlagkondis nem lesz "felhő", nem szed fájdalomcsillapítókat (ez hogy jött?), nem vesz méregdrága "szereket" (azok csak élelmi-szerek, és bizony némelyik olcsóbb, min a hús), és nem használ szar szteroidokat sem, ami felfújt hatást kölcsönöz a visszatartott víz miatt. Az átlagember ugyanúgy képes futni, focizni, meg úgy egyáltalán bármit. Nem képes, és nem is akar akkora izomtömeget elérni, hogy az hátráltassa az életben. Másrészt: érdek? Neked mi érdeked fűződik ahhoz, hogy felpattanj a földről, úgy mégis? De ezt már írtam is, te sem tudod elmagyarázni, hogy mégis mire jó amire felvágsz. Elhiszed, hogy a kutyát nem érdekli, hogy hány húzódzkodást csinálsz meg a mászókán? De tényleg. Az egyetlen érdek, ami ebből származhat az az, hogy az ember jobban érezze magát a bőrében.
A csajok meg sokfélék, mindegyik testalkat bejön valakinek.
Mert a súlyzós edzéshez nem kell elhatározás és kitartás. Te is olyan vagy, mint az összes többi suttyó, aki azt hiszi, hogy a súlyzós edzést végzők Ronnie Coleman-nél kezdődnek, a súlyzós edzést végzőknek felfújt(!) izmaik vannak, 2 métert sem tudnak gyalogolni anélkül, hogy kifulladnának a felfújt izmaik miatt, egy zsák krumplit sem bírnak felemelni, mert az izmaik haszontalanok és csak látványnak jók, szedik a méregdrága szert(ami általában élelmi-szer), stb... Ha egy kicsit elmélyednél ebben a sportban, utána olvasnál a dolgoknak, lemennél egy konditerembe súlyt emelni, akkor rájönnél, hogy nem annyi az egész, hogy tépjük a vasakat, szúrunk egy injekciós tűt a jobb seggünkbe, aztán hipp-hopp felfújt felhővé válunk. Mindenki azt az edzést végezze, ami neki szimpatikus, mindkettőnek megvannak a maga szépségei, nem kell itt fröcsögni, meg ócsárolni egy sportot, amiről hiányosak az ismereteid.
Lehet, hogy kicsit kusza lett, de szarni bele, késő van.
(A kérdésre válaszolva:) Én azért döntöttem a fegyencedzés mellett, mert nem vagyok elég fegyelmezett a szakszerű testépítéshez, de a fegyencedzést még kibírom kiegészítő edzésként. Ha már kevés lesz a fegyencedzés, akkor lehet, hogy egyszer megpróbálom a súlyzós edzést is, de erre csak személyi edzővel lennék képes.
Kérdező bocs de te tényleg nagyon el vagy tájolva. Profi harcművészek és küzdősportolók is gyúrnak konditeremben, és őket nem vágod pofán csak úgy... Súlyzós edzésekkel tényleg sokkal nagyobb izmokat lehet építeni, az meg, ahogyan beszélsz a testépítésről, hatalmas tudatlanságról tesz tanúbizonyságot.
na már a verekedést is belekevered:D-nem tudom,hogy jön ez ide-meg úgy írsz a 42es felkarról,mintha valami nagy teljesítmény lenne.
szerintem is átlapoztad a könyvet és most próbálkozol,ismétled a marketinget.
kb 2-3 éve volt divat itt az oldalon,ez a gyúrás vs fegyenc,de már lefutott,elkéstél vele.
ettől függetlenül én csinálom a fegyencet,pont 42es a felkarom és használok külső súlyokat is némely gyakorlat kiegészítéséhez.
kettlebellt,kézi súlyzót,kétkezest is,hogy a kérdésre is válaszoljak.
egy kézzel meg max a 50-60 kilós ropik tudnak húzódzkodni,vagy a tornászok.
Én súlyzós edzést végzek és simán húzódzkodok plusz súlyokkal is, nem csak saját testsúllyal. Az már nekem nem megerőltető. Mintahogy az egylábas guggolás vagy az egykezes fekvő sem nagy dolog. Viszont én meg 100kg felett szériázok fekve. Szóval nem úgy van az, ahogy Móricka elképzeli, hogy gyengék a kondisok!:)
És érdekes élőben nem szólogat be egy fegyences sem és nem próbál meg velem verekedni. Mondjuk nem is ezért edzem, nem is értem, hogy ez miért merül fel egy edzéskérdésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!