Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mibe érdemes belekezdeni 24...

Mibe érdemes belekezdeni 24 éves kor után és lehet esélyem, hogy akár nagy legyek benne? Harcművészet, küzdősport, művészetek?

Figyelt kérdés
Tudjátok vannak amibe már késő belefogni. Nem lehetek olyan tehetséges benne, mint aki gyerekkora óta műveli. Lehetőleg pénzt akarok belőle látni, a családomat segíteni. Olyat írjatok. Értek a zenéhez, de kétlem hogy megélnék belőle még ha nagyon rágyúrnék akkor sem. Rajzhoz értek, nem élek meg belőle. Orvostudományhoz értek, de orvosnak nincs pénzem tanulni és nem is szórakoztat. Küzdősportokhoz talán már késő elkezdeni. Mire nagyon jó lennék már kezdenék a sportban öregnek számítani. Harcművészeteket még tudnék kezdeni és nagy lehetnék, de pénzt valószínű sose látnék belőle. Vidéken lakok ahol nincs is jó edző és minden messze van. De az internetről rengeteg mindent le tudok szedni bármihez.

2013. febr. 15. 18:11
1 2 3
 21/26 izzó galagonya ***** válasza:
100%
Mindenhez van tehetséged, csak véletlenül pont ahhoz nem, hogy a saját utad megtaláld? Egy lángész, akinek meg kell mondani, mit csináljon? Mondd, ó, mondd, hogy ez egy kamukérdés, és jót röhögsz azokon, akik komolyan válaszolnak rá :D Soha senki nemlett nagy olyasmiben, amit direkt a pénzkeresetért kezdett el. Gazdag esetleg, nagy semmiképpen. Tényleg menj el harcművészkedni vagy küzdősportolni, megélni nem fogsz belőle, de az arcodból segítenek visszavenni. :D
2013. febr. 16. 21:13
 22/26 izzó galagonya ***** válasza:
100%
Vagy menj pszicholgusnak, abból meg lehet élni, ha a nagyság el is kerüli a pszichológusokat, nagyon pengék mind, csak pont magával nem tud mit kezdeni egyik sem :D
2013. febr. 16. 21:15
 23/26 A kérdező kommentje:
figyelj, elég szánalmas az akinek az ad örömet már csak hogy kamukérdést ír... nem ez teljesen komoly. lehet tudnátok nekem tanácsolni olyat amiből meg is élhetek ha jó vagyok, de nem baj ha nem hoz pénzt. élvezni akarom és tanulni akarom azt. igen, nem vagyok önbizalomhiányos. Miért lennék ha minden ismerősöm ilyennek tart? ÉS MÁR SOKADJÁRA azért írtam magam ilyennek, hogy tudja a tanácsadó gyorsan tanulok és ÍGY EZEKKEL A KÉPESSÉGEKKEL NEM KÉSŐ SZERINTE X DOLOGBA FOGNI. Harcművészeti edzésre jártam többször amikor volt rá lehetőségem. Nem félek senkitől, kaptam már nagy ütéseket boxolótól például, meg utcán belémkötöttek. Képzeld megvédtem magam. Nem vagyok ilyen nagyarcú majom. De el kell mondjam a képességeim, hogy a tanácsotok reális legyen. Mert pl. egy átlagos képességű ember profi világbajnok boxoló nem lesz ha 24 évesen kezdi még ha sokat is edz. Egy agilis, tanulékony aki rengeteg idejét áldozza rá az pedig lehet. Tehát a kérdés mi az amit szerintetek el lehet érni ennyi idősen még és egy jó cél lehet? De ne a bármi. Konkrétumot kérek és miért? kösz...
2013. febr. 17. 10:04
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Harcművészetbe inkább soha ne kezdj bele! Nem Neked való, ahhoz borzalmasan nagy az egód! Meglehet, harcművészetet soha nem késő elkezdeni, de Te nem fogod megtalálni benne azt, amit keresel, mert az egyszerűen nem ilyen embereknek való. Ugyanis egy harcművész nagyságáról tettei beszélnek! Tanulj informatikát, és legyél grafikus, készíts animációkat. Ahhoz kell tudás, ügyesség, esztétikai érzék. Viszont a tehetség szorgalom nélkül annyit ér, mint sportkocsi motor nélkül!
2013. márc. 3. 19:23
 25/26 anonim ***** válasza:

Most teljesen őszinte leszek:

Szerintem amint lehet, költözz fel pestre, vagy valamely nagyvárosba, és kezdj el tanulni Máday-féle Leung Ting Wing Tsun-t. Nem kertelek, rá fog menni a gatyád is, mire "kitanulod", de hidd el megéri majd. A Máday-rendszer a pénzre van felépítve, ha megszerzed (veszed) az instruktorit, máris nyithatsz egy saját edzőtermet, és oktathatod a jónépet fejenként 10 rongyért. Sok Wing Tsun oktató főállásban csinálja ezt, mellette nem dolgoznak, és szerintem azért jól megélnek. Ha eléggé benyalod magad, szerintem jó kis pénzeket akaszthatsz le a szövetségen belül.

És a legjobb ebben, hogy nem késő elkezdeni, pár év alatt meg lehet az instruktorid. A híreket halva az edzőtermekből pedig az a benyomásom, hogy még csak nem is nagyon kell értened hozzá, csak hitesd el az emberekkel, hogy tudod.

Persze ez nem csak a Wing Tsun-ra igaz. Ugyanezt el tudod játszani Krav Maga-val, Defendo-val, Close Quater Combat-tal, "MMA edzésekkel", Önvédelmi tanfolyamokkal. Válaszd azt, amelyik divat, aminek nagyon jó a marketingje, mert akkor a sok hülye hozzád fog járni, és bizony szép kis összegeket hagynak majd az asztalodon. Mivel a reklámok már meggyőzték őket arról, hogy ez meg az milyen hatásos, tulajdonképpen neked már csak elő kell adnod, hogy értesz hozzá, és elhitetni velük, hogy tényleg hatásos, amit oktatsz. Csak előadni és kész. Az agymosottak istenként fognak rád tekinteni, isszák majdan szavaidat, meg sem fordul majd a fejükben, hogy az "intenzív önvédelmi kurzus" amit tanítasz nekik, még téged sem védene meg, és ezt te is jól tudod. A sok birka meg majd jön-megy, neked csak fent kell tartanod az illúziót.

Talán kissé sarkalatos, de ez így működik, és olybá tűnik sajnos, egyre több ilyen "mester" fellelhető kis hazánkban. Bizony megindult már a harcművészetek komoly üzletté válása, és csak rajtad áll, hogy profitálj belőle.

Én a magam részéről elítélem, ha valaki abból akar hasznot húzni, hogy pénzért oktat civileket, akik önköltségen, szabadidejükben tanulnak harcművészetet. Ha valaki katonákat képez közelharcra, akiknek a munkáájához szükségeltetik, az más. De ott nem is a katonák fizetnek, és te sem adhatsz el bóvlit.

Persze én nem mondhatom meg, hogy te, vagy más "bizniszharcos" mit csináljon. A többi embernek pedig igenis joga van hülyének lenni...

2013. ápr. 19. 23:27
 26/26 IQMage válasza:
Harcművészethez internetes anyagot szerintem ne használj , mert az általad leírt helyzetben nem hiszem , hogy használna. AZ edzés módszerét alaposan gondold át , ha nagy akarsz lenni ahhoz nem elég az , hogy bizniszből csinálj valamit. Szerintem ha leírnál még-egy két dolgot amihez értesz akkor tudnánk segíteni , vagy esetleg a rajzaidról képek , a zenékről felvételek stb. Bár , ha belegondolok vidéken egy jó orvos , egy tehetséges zenész vagy művész vagy épp egy jó edző ritkaság és ezért népszerű lehetnél , de én nem vagyok biztos abban , hogy ezzel befutnál. Ha engem kérdezel szerintem jól mellényúltál az oldallal , mert itt a legtöbb embert nem izgatja a lelkesedésed vagy tehetséged , mert itt a legtöbb ember eleve nem jó tanácsokat osztogat csak kőkemény kritikát , ami alaptalan is lehet. Ha ismernélek akkor biztos nem ezt mondanám hanem konkrét dolgokat , de szerintem a Te ismerőseid is hasonlót mondtak. De ha hiszel magadban annyira , hogy képezd magad és tényleg nagy legyél akkor csináld . De az nem biztos , hogy az lesz a munkád amit élvezel is. Én tehát azt javaslom , hogy dolgozz , de szánj időt arra , hogy képezd magad valamiben (ezt Neked kell eldönteni)és tegyél félre egy kis pénzt is , mert ki tudja mi lesz. Spórolással és kitartással viheted valamire.
2013. ápr. 22. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!