"Fordított piramis" rendszer fekvenyomásnál? Többi lent.
Kisregény lesz.
Előzmények: 2,5év rendes edzésmúlt (középiskolai "bohóckodást" hagyjuk), tavaly márciusban motorbaleset, bal rotátorköpenynek kakukk. Gyógytorna, kettlebelles edzés van,meg 30%-os izomtömegvesztés a doki szerint,ami látszatra sokkal szarabb.
Hogy miért: a sérülés miatt (műtöttek is szerencsére) 60kiló fölött nem megy ki semmi, beakad a vállam a mozdulat kb 3/4-énél, és elhúzom fölfele, ha ráerőltetek akkor összefo*om magam de akkor sem megy ki. 60kilóval 3széria 6-8 ismétléssel, utána ugyanez. Pluszban ha váll fölé kéne emelni a karomat (pl ferdepados fekvenyomásnál) akkor már 40kilónál is előjön.
Na én erre okosan kitaláltam azt hogy szépen elindulok 60-al, 3x6, utána szépen jövök lefele 5kilónként amíg el nem érem a 45-öt, amit már bír a vállam is, ott meg elkezdem emelni az ismétlés és a szériaszámot, tehát 45kg: 4x8, 40kg: 6x10, 35kg:6x12.
Erről érdekelne a véleményetek, mondjuk igazából úgyis nekem kell tudnom mi megy, de mégis.
Ja,a doki meg a gyógytornász mókus kiröhögött mikor megemlítettem nekik a problémát, közölték hogy el kéne felejtenem a súlyzós edzést. Na ezt viszont nem akarom.
BOCS A KISREGÉNYÉRT, KÖSZ HA ELOLVASTAD!
Azok mennek, tavaly májusban műtöttek, július óta csinálom őket, most két hete álltam vissza rendesen edzeni,novemberig minden vállterhelő gyakorlatot kihagytam, kivéve a kis kettlebellel való "szórakozást", az segített is.
Viszont hiányzik a súlyzós edzés, egyrészt maga a mozgás, másrészt ugye egyre szarabbul nézek ki.
Aha, ez jó lehet.
Ha jól jött le akkor úgy kéne hogy felpakolok pl 60 kilót, 12-es ismétlésnél kimegy 4x60, utána mondjuk leszedek 5kilót, 4x55, utána megint -5kiló és 4x50?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!