Mit jelent az, hogy bedduran az izom / kar?
Figyelt kérdés
Lehet, hogy alapfogalom, de nem tudom mi az, és milyen folyamat áll a háttérben.2013. febr. 10. 12:10
1/6 anonim válasza:
több vért pumpál bele a szív hogy biztosítsa a megemelkedett oxigén szükségletet
2/6 anonim válasza:
Így van, vérrel telítődik az edzett izom.
3/6 A kérdező kommentje:
Akkor ez azt jelenti, hogy az edzéseken be kell durrani az izmoknak, mert akkor hatásos a edzés?
2013. febr. 10. 13:32
5/6 A kérdező kommentje:
Oké, bedurran az a jó.
Tegnap én is edzettem, bedurrant a karom, mára érzem, hogy meg lett dolgoztatva az adott izom.
Akkor ilyenkor meg kell várni, hogy teljesen elmúljon a "fájdalom", mert akkor regenerált a az izom, és akkor hatékony újra edzeni vele?
Egyébként, akik profi szinten gyúrnak, és minden edzésen bedurran az izmuk, akkor nekik mindig "fáj" valamelyik izmuk a hétköznapi életben?
/fájdalom alatt olyat értek, hogy alapból nem, csak akkor ha nyomogatom, vagy leemelek valamit a polcról, tehát egyes mozdulatoknál érzek valamit/
2013. febr. 10. 13:45
6/6 anonim válasza:
Sztem jobb a tapasztalat: guggolj gyorsan 20-50-et - képességeidnek megfelelően - és azonnal át fogod látni. Ugyanez történik, ha izomból felpumpálsz egy leeresztett első kereket a biciklin. Ez esetben te is bedurransz, meg az is. Érted te ezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!