Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a legolcsóbb fehérjefor...

Melyik a legolcsóbb fehérjeforrás?

Figyelt kérdés

Eddig a tőkehalfilé bizonyult számomra a legolcsóbbnak, 5 Ft alatt van 1 gramm proteinje (a csirkéjé másfélszerese vagy a duplája, tonhal még több stb.)

Tudtok még a tőkehalfilénél is olcsóbb fehérjeforrást?

Valami más halfélét?

2013. febr. 8. 13:38
 1/6 anonim ***** válasza:

100g csirkemellben van 24,7g fehérje. 1kg csirkemell filé a cba-ban 1300ft, akkor nálam 1g fehérje csirkemellből szintén 5ft körül van.

A halak drágábbak és ott kevesebb is a fehérjetartalom.

2013. febr. 8. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Inkább ft/kg mértékegységben számolj, úgy kevesebb tizedesjegy kell a pontos értékhez, ezért jobban néz ki. Ha grammnál kerekítesz, akkor a 4,5 ft/g és az 5,49 ft/g is 5-re jön ki, kg-nál pedig 4500 és 5490, egy ezres különbség, 20%, bőven hibahatáron túl :D

Bármilyenből nálam a wheyprotein.hu-s szójaizolátum a legolcsóbb, 2666 ft/kg, de bevallom, más natúr szóját nem néztem. De eztet nem szeressük, a borsó jobb egy fokkal, de még mindig nem az igazi BV-re: 2923 ft/kg az ára.

Tejsavó koncentrátumból a Myprotein (muscleteamen, pk nélkül) 4217-re jön ki, a wheyprotein.hu-s wpc80 pedig 4250-re. Amiben már izolátum, netán hidroizolátum is van, az biztos jobb, de mivel nem nagyon tudjuk az arányokat, és az izolátumok koeffcienseit, hogy mennyivel jobb, így nem tudok használható értéket számolni.

A csirkemell nálunk olcsó (CBA Príma), alapáron 1400 kilója, így 5710 ft, de akciósan csak 1099, így lementünk 5000 alá, 4449. Te mennyiért veszed a tőkehalat, és hol? Nálunk még a piacon is csak olyan halak vannak, ami sütés után a harmadára esik össze... A csirkecomb lehet még alternatíva, de ott súlyozni kell a csonttal, le kell mérni a tiszta hús tömegét adott tömegű vásárolt csirkecombban, csak még nem csináltam meg :D

Látható, hogy érdekes módon tud egy tápkieg olcsóbb lenni, mint a hús. Az árszámításról bővebben írok itt: [link]

2013. febr. 8. 13:57
 3/6 A kérdező kommentje:

az Auchan-ban volt leakciózva az atlanti tőkehalfilé 800g töltősúllyal 885 Ft volt. 100g-ban 17,9 protein, zsír 0,5g alatt és semmi CH.

Sütésnél kb 5 perc és tényleg szétesik, viszont nagyon könnyen benyomtam, citrommal egész jó az íze

250 g-ot csináltam meg 1 étkezésre ami 40g protein fölött van, ennél többet nem szoktam enni.

csak rettentően unom már a csirkét ezért igyekszem 1-1 étkezést mással helyettesíteni

2013. febr. 8. 15:01
 4/6 anonim ***** válasza:
És ebből hogy jött ki az <5 ft?
2013. febr. 8. 15:16
 5/6 NagyonGonosz ***** válasza:

Amúgy meg kell nézni milyen húst veszel. A Tescoban láttam vizes csirkemellet rá volt írva, hogy 17.valamennyi g/100g fehérje volt benne...

Nálunk a CBA-ban is vizes, zsíros csirkemell van, de a pulyka szép ezért most pulykát veszek, ha meg csirke kell akkor elmegyek a piacra ahol szintén szép árut lehet venni.

2013. febr. 8. 15:35
 6/6 A kérdező kommentje:
hát ha 100g-ban 17,9 g, akkor a 800 grammban van összesen 143 g protein. Ha az ára 885 forint, jah tényleg akkor 6,1 grammja. nem értem miért számoltam kevesebbet
2013. febr. 8. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!