Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás közben hol vegyem a...

Roland335 kérdése:

Futás közben hol vegyem a levegőt?

Figyelt kérdés
én ugy tudom hogy orron be szájon ki de nem vagyok benne bitos

2013. febr. 5. 16:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Ne már! Most tényleg megkérdezném a válaszolóktól, hogy futottak-e már életükben egyszer is egyhuzamban 10 km-t? Én hetente 30-40 km-t tolok és biztosan tudom, hogy kb. 100 méter után ájulnék el az oxigén hiánytól, ha megpróbálnék pusztán az orromon belélegezni..."

Ne haragudj, de ez azt jelenti, hogy az aerob kapacitásod elég vacak. 1:3o-as félmaratonhoz csak az utolsó kilómérnél vettem a számon a levegőt, amikor a tempóm 4 perces kilik alá ment.

Edzésen csak résztávoknál, vagy a gelérthegyre menet kellett szájon venni a levegőt. Edzettünk úgy, hogy atlétikai pályán 4perces tempót tartva csak orron át kellett levegőt venni, és így, ameddig bírja mindenki. Az edzettek ilyen sebességgel is kilómétereket futottak le.

Az átlag amatőrnek is szerintem (pláne alapozási, téli időben) olyan tempót illik választani, amin az orron való belégzés nem okoz gondot.

2013. febr. 6. 08:11
 12/14 aikiboxer ***** válasza:
Előző: pedig hidd el, hogy sokan nem kapnak elég levegőt az orrukon keresztül. Én még séta közben is kellemetlenül érzem magam, ha csak az orromon át kell lélegeznem, kocogás közben meg esélytelen.
2013. febr. 6. 08:44
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudod a futást, mint életformát űző emberek, akik nem sportolók, lehetnek olyan féltüdejűek, mint én. Számtalan túlsúlyos, vagy 50-60 év fölötti, esetleg orrsövényferdüléses futóval találkozom és meg kell mondjam nem szempont, hogy az orrukon veszik a levegőt. Miután tudjuk, hogy Te vagy a terminátor, s baj van az én aerobizmusommal sem mondhatok mást, mint hogy nem az a szempont, hogy hol veszed a levegőt, hanem az, hogy milyen ritmusban és van-e belőle elegendő.
2013. febr. 6. 12:00
 14/14 A kérdező kommentje:
értem:D
2013. febr. 6. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!