Futás közben hol vegyem a levegőt?
"Ne már! Most tényleg megkérdezném a válaszolóktól, hogy futottak-e már életükben egyszer is egyhuzamban 10 km-t? Én hetente 30-40 km-t tolok és biztosan tudom, hogy kb. 100 méter után ájulnék el az oxigén hiánytól, ha megpróbálnék pusztán az orromon belélegezni..."
Ne haragudj, de ez azt jelenti, hogy az aerob kapacitásod elég vacak. 1:3o-as félmaratonhoz csak az utolsó kilómérnél vettem a számon a levegőt, amikor a tempóm 4 perces kilik alá ment.
Edzésen csak résztávoknál, vagy a gelérthegyre menet kellett szájon venni a levegőt. Edzettünk úgy, hogy atlétikai pályán 4perces tempót tartva csak orron át kellett levegőt venni, és így, ameddig bírja mindenki. Az edzettek ilyen sebességgel is kilómétereket futottak le.
Az átlag amatőrnek is szerintem (pláne alapozási, téli időben) olyan tempót illik választani, amin az orron való belégzés nem okoz gondot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!