Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Futás közben hol vegyem a...

Roland335 kérdése:

Futás közben hol vegyem a levegőt?

Figyelt kérdés
én ugy tudom hogy orron be szájon ki de nem vagyok benne bitos

2013. febr. 5. 16:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Pedig jól tudod, így kellene. :)
2013. febr. 5. 16:41
 2/14 aikiboxer ***** válasza:
100%

Szájon be, szájon ki. :)

Komolyan, nem tudom, van-e élő ember, aki képes orron be lélegezni, nekem úgy nem jön elég levegő...

Azt se tudom, kinek sikerül úgy lélegeznie, hogy beszívja-BENNTARTJA-kifújja, mert nekem csak a 2 lépés be -- 2 lépés ki megy... :)

De a tankönyv valóban azt tanítja, hogy beszívás (2-3 lépés) orron keresztül -- benntartás -- kifújás szájon.

2013. febr. 5. 16:48
 3/14 anonim ***** válasza:

"Komolyan, nem tudom, van-e élő ember, aki képes orron be lélegezni"

jelen. Mondjuk ez függ a tempótól is de amikor csak "simán" megyek akkor tudom ezt tartani, ha sprintelek akkor meg mindenhol...

2013. febr. 5. 17:26
 4/14 anonim ***** válasza:
Hát igen, ezért írtam én is, hogy "kellene". :D Anno még focista koromban én is a fülemen vettem már a levegőt 1-1 sprint után...
2013. febr. 5. 17:29
 5/14 manor ***** válasza:

Hidegben orron át lenne ideális, de én is azok közé tartozom, akiknek ez nem megy. Soha nem fájdult még meg a torkom emiatt.

Ha kemény mínuszok vannak, akkor azért próbáld orron át venni, akár olyan áron is, hogy kicsit lassabban futsz.

2013. febr. 5. 17:34
 6/14 A kérdező kommentje:
köszönöm nekem is a focihoz kell mert teljes nagy pályán játszunk és sokat kell futni és van mikor rossz lélegzés miatt beszorul a levegő vagy hamar elfáradok.
2013. febr. 5. 19:10
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez a "beszorul a levegő" dolog az akar lenni, amikor szúr az oldalad? Mert az valóban a rossz légzés miatt van, de nem szorul be semmi levegő, csak a léped szorul össze, hogy vörösvértesteket pumpáljon magából, mert olyankor kevés az oxigén a véredben. Amúgy ja, foci közben a franc se tud ilyenre odafigyelni, ott vegyél levegőt ahol tudsz. :D
2013. febr. 5. 19:15
 8/14 anonim ***** válasza:
Ne már! Most tényleg megkérdezném a válaszolóktól, hogy futottak-e már életükben egyszer is egyhuzamban 10 km-t? Én hetente 30-40 km-t tolok és biztosan tudom, hogy kb. 100 méter után ájulnék el az oxigén hiánytól, ha megpróbálnék pusztán az orromon belélegezni...
2013. febr. 6. 05:53
 9/14 aikiboxer ***** válasza:
#8: Mit ne már? :) Nem ugyanezt írtuk? :)
2013. febr. 6. 06:17
 10/14 anonim ***** válasza:

Bocsesz! Megragadt a figyelmem az első válasznál!

Én azt tanácsolnám, hogy levegőt kell venni az összes testnyíláson át, ha lehet még a bőrön át is, mert a szervezetnek oxigén kell! Fujtás közben nem az a kérdés, hogy hol vesz levegőt az ember fia, hanem, hogy milyen ritmusban.

Azt a hülyeséget - már bocsánat - hogy azért kell orron át levegőt venni, hogy felmelegítsük a levegőt biztos olyan ember találta ki, aki még egyszer sem húzott futócipőt egy téli reggelen. Én 0 fok körül is futok, és sosem fázott meg a torkom vagy a tüdőm. 6-8 km után még a sapkámat is átizzadom...

2013. febr. 6. 06:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!