Futás közben hol vegyem a levegőt?
Szájon be, szájon ki. :)
Komolyan, nem tudom, van-e élő ember, aki képes orron be lélegezni, nekem úgy nem jön elég levegő...
Azt se tudom, kinek sikerül úgy lélegeznie, hogy beszívja-BENNTARTJA-kifújja, mert nekem csak a 2 lépés be -- 2 lépés ki megy... :)
De a tankönyv valóban azt tanítja, hogy beszívás (2-3 lépés) orron keresztül -- benntartás -- kifújás szájon.
"Komolyan, nem tudom, van-e élő ember, aki képes orron be lélegezni"
jelen. Mondjuk ez függ a tempótól is de amikor csak "simán" megyek akkor tudom ezt tartani, ha sprintelek akkor meg mindenhol...
Hidegben orron át lenne ideális, de én is azok közé tartozom, akiknek ez nem megy. Soha nem fájdult még meg a torkom emiatt.
Ha kemény mínuszok vannak, akkor azért próbáld orron át venni, akár olyan áron is, hogy kicsit lassabban futsz.
Bocsesz! Megragadt a figyelmem az első válasznál!
Én azt tanácsolnám, hogy levegőt kell venni az összes testnyíláson át, ha lehet még a bőrön át is, mert a szervezetnek oxigén kell! Fujtás közben nem az a kérdés, hogy hol vesz levegőt az ember fia, hanem, hogy milyen ritmusban.
Azt a hülyeséget - már bocsánat - hogy azért kell orron át levegőt venni, hogy felmelegítsük a levegőt biztos olyan ember találta ki, aki még egyszer sem húzott futócipőt egy téli reggelen. Én 0 fok körül is futok, és sosem fázott meg a torkom vagy a tüdőm. 6-8 km után még a sapkámat is átizzadom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!