Hogyan kezdjek el futni?
Hát igen, itt ez a két probléma lehet, a szív és az izületek is, mert ez a nagy súly azokat is fokozottan megviseli.
A hivatalos válasz erre az, hogy ilyen problémás esetekben orvoshoz kell fordulni, kivizsgálást kell kérni. Csakhát én nem tudom, hogy kezdenék hozzá. Ha elmész egy átlag háziorvoshoz, aki moccanni is alig tudó öregekhez van szokva, meg maga se fut, valószínűleg nagy boci szemekkel nézne rád. Elképzelhető, persze, hogy el tud irányítani a megfelelő helyekre. Ha nem, ismeretség alapján lehetne elindulni.
A másik megoldás, hogy elkezded e nélkül, és hallgatsz a szívedre. Azért azt az ember érezni szokta, hogy mit bír, és nem hajtja halálra magát. Másra is igaz, de rád fokozottan, hogy be kell tartani a fokozatosságot. Először csak annyit fuss szép lassan, a gyalogtempót alig meghaladva, amennyit viszonylag könnyedén bírsz. Ez olyan fél-két km lehet. Aztán ha már megy egy kis táv, akkor lehet növelni a sebességet, aztán a távot, aztán megint a nagyobb távon a sebességet, és így tovább. Azt vedd figyelembe, hogy neked nem a sebesség a lényeg, inkább a táv és a kitartás.
Nem tudom, hogy a dagadt köcsögöt ismered-e. Ő is hozzád hasonlóan egyszer kitalálta, hogy márpedig futni fog, és formába hozza magát, és már több, mint egy éve nyomja, és egyre szebb futóeredményeket ér el:
Szerintem érdemes elolvasnod a blogját, sok hasznos tapasztalatot osztott meg az idők során. Meg mintha valami kis közösség is szerveződne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!