Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Izomlázra szabad nyújtani?

Izomlázra szabad nyújtani?

Figyelt kérdés
oké, hogy ráedzeni nem szabad, de nyújtani?
2013. jan. 29. 16:45
 1/10 anonim válasza:
45%
Nem hogy szabad de kell is :D ki mondta hogy nem szabad ráedzeni? Attól (is) múlik el....
2013. jan. 29. 16:51
 2/10 Dogmatix91 ***** válasza:
Szabad, de csak ésszel és melegíts be előtte. Az első válaszolónak: izomlázra edzeni TILOS!
2013. jan. 29. 17:04
 3/10 A kérdező kommentje:
hat mert izomláz azért van, mert mikroszkópikus szakadások keletkeztek, és sérülésre nem edzünk :P :) vagy félreértem?! :D
2013. jan. 29. 17:04
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csak egy kis kicsi biológus hallgató vagyok, de szerintem a ráedzés jót tesz, ami nem azt jelenti, hogy max erővel, hanem egy laza 50-60 ismétléses gyakorlattal. Ilyenkor a hajszálerek keresztmetszete megnő, jobb vérellátással pedig nő a regenerálódás is.

A nyújtásról nem tudom, hogy bármi hatása lenne, de kárt nem okoz, viszont kemény edzés előtt és főleg utána nagyon fontos, mivel az gyakorlatok után az izmok "tömörebbek", ezért a nyújtásukkal lazábbak lesznek, és a vérellátás máris jobb.

2013. jan. 29. 17:31
 5/10 Dogmatix91 ***** válasza:
32%
50-60 ismétlés? :S Saját testsúllyal csinálj meg 50-60 guggolást. Hiába vagy bioszos, az izomlázra edzés nem tesz jót.
2013. jan. 29. 18:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az hogy az izomlázra tilos eddzeni???

Akkor most a lábamba van izomlàz ne edzek 3 napig semmit?Mert a háthoz is kell a láb....

Nyugodtan edzhetsz.Az izomláz = izomsavasodás !!!

2013. jan. 29. 18:23
 7/10 poiu ***** válasza:
Az izomláz teljes rejtély. Nyújtani szabad, az tuti.
2013. jan. 29. 18:27
 8/10 A kérdező kommentje:

húha :)

...hát a nyújtás volt kérdőjeles számomra, edzeni nem fogok rá, mert én is úgy tudom, hogy azt nem szabad... mondjuk ha az 5 perc taposógép bemelegítésként, rátornászasnak minősül, ebben az esetben edzek csak rá :)

2013. jan. 29. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:
Olyan edzésre gondoltam 50-60 ismétlés alatt, ami nem megterhelő, hanem csak serkenti a véráramlást. A lényeg, hogy további mikrosérülés ne keletkezzen, de fokozódjon a tápanyagellátás.
2013. jan. 29. 18:37
 10/10 A kérdező kommentje:
ez tudjátok mihez tudnám hasonlítani?! mint amikor másnapos vagy és ráiszol, elmúlik a másnapos rosszulléted, de viszont elég nagy kárt okozol ezzel a szervezetednek :)
2013. jan. 29. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!