Fegyencedzéshez létezik olyan kezdő edzésterv, ami nem csak heti két alkalmas hanem minimum 3-4?
ott vannak a könyvben az edzéstervek,tehát persze,hogy létezik ilyen edzésterv.
amúgy meg inkább a 6 napossal kezd a veteránnal.
heti 6 napot elbabrálsz 20 percet,aztán ezt lehet bővíteni a 2es könyv gyakorlataival,majd 1 év múlva meg átállhatsz a magánzárkára,ami már egy rendes és komoly edzésmunkát,kihívást és kitartást kínál.
jah igen,a mennyi idő alatt dologra gyurcsók józsef úr távgyógyító és jós megkeresését ajánlom,ő megmondja neked napra pontosan.
például: 3 hónap / szint -> 4 szint/év -> akkor a 10. 2,5 év
de ha tovább tart egy-egy szint teljesítése, az nem baj! viszont ezt csak akkor fogod tudni, hogy Neked mennyi idő, ha odaérsz ;)
304. oldal:
Lassú kezdés
"Mindig azt javasolom az újonc calisthenic gyakorlóknak, hogy nem érdekes, mennyire erősek, az első gyakorlattal kell kezdeniük. Igen, így van. A Mesterhatos minden egyes gyakorlattípusánál az edzésedet kezdd az 1. lépéssel! Állj ellen a kísértésnek, és ne
ugorj rögtön a 3., 4., 5., vagy akár a 6. lépésre. Kezdj a lehető legkönnyebb gyakorlattal, és fokozatosan emeld az intenzitást.
Sokan azt gondolják majd, hogy ez túl lassú. Arról is meg lesznek győződve, hogy az első gyakorlatok túl könnyűek. De ha a legelején kezded, az hosszú távon nagyobb haszonnal jár. Megerősíti az ízületeket, megtanítja a koordinációt, az egyensúlyt, az időzítést és az ütemet. Kifejleszti a jó
erőközpontot és megdobja a motivációt az igazán durva technikákhoz."
Ne felejtsd el a nyújtógyakorlatokat!
Például:
Illetve
ha lehet ne össze-vissza csináld -> rendszeresség!
Rendszeresség elve: (többi a linken)
Fejlődés csak rendszeres edzéstől várható! Ahhoz, hogy látványos eredmény mutatkozzék, nem hetekben vagy hónapokban, hanem években kell mérni a ráfordított időt!
Heti edzésszámra 3-at ajánlanék. Heti két edzés már "meglátszik", de jó eredményt inkább heti 3 edzés ad.
Edzésritmus: Érdemes mindig ugyanazokat a napokat választani, és így egy heti ciklust kialakítani. (Például hétfő-szerda-péntek, vagy kedd-csütörtök-szombat.) Legalább egy pihenőnap legyen minden edzés között! (Két egymást követő napon történő edzés inkább élsportolóknak ajánlott, akiknek a regenerációs idejük lényegesen rövidebb)
A szintlépéshez egy módszer: /gondold végig/
Pl: sorozat/ismétlésszám
K - Kezdő: 1x10
KH - Középhaladó: 2x15
H - Haladó: 3x20 vagy 2x20
1. Teljesítsd a K szintet /1x10/
2. Majd a KH felét (1 sorozat /1x15/)
3. Adj hozzá egy kezdő sorozatot /1x15/+/1x10/
4. Teljesítsd a KH szintet /2x15/
5.a Ha a H szint 2 sorozatból áll, akkor -> 7. pont
5.b Ha a H szint 3 sorozatból áll, akkor adj hozzá egy K sorozatot /2x15/+/1x10/
6. Teljesítsd a KH szintet +1 sorozattal /3x15/
7. Teljesítsd a H szintet /3x20/ vagy /2x20/
Nyilván ha nem tudod akkor egyből 1x10-el növelni a mennyiséget magasabb szinteken, akkor egyesével kell növelni az ismétlésszámot, amíg sikerül
A Fegyencedzés mellé jó kiegészítők Pavel Tsatsouline könyvei videói, ha tudsz angolul (youtube)
egy cikk róla:
Persze mehet mellette bármi más: futás, küzdősport, játékok, bármi...
csak arra kell figyelni, hogy pihenni is kell a szervezetnek és annak megfelelően edzeni az izomcsoportokat és fokozatosan növelni a terhelést
de _pontosan_ nem tudom én sem összeállítani neked, hogy mit csinálj, nem vagyok edző, meg én is most kezdtem nemrég ezt
mindenesetre, ha nem tudsz elmenni konditerembe, akkor olvass a témában könyveket/cikkeket
**** összeszedtem ide amiket eddig gyűjtöttem magamnak:
alapismeretek kezdő testépítőknek könyv:
A Sárga Kapszula - Drugs Bunny
Sok gyakorlat videóval: ezekkel változatosabbá lehet tenni az edzést
https://www.youtube.com/user/passion4profession/videos?view=..
Boka erősítés, nyújtás és egyensúly gyakorlatok:
[link] edzestervek/edzesterv_kezdoknek_futas.pdf
[link] edzestervek/edzesterv_altalanos_10_km_futas.pdf
Speciális bemelegítés és nyújtás futóknak:
Ártalmas vagy hasznos-e a futás?
bemelegítő/erősítő gyakorlatok videóval:
magyar poszter:
gyakorlatok testépítőknek vegyesen géppel, de kézi súlyzóval otthon is:
cikkek:
videók
https://www.youtube.com/user/kisgaborfitness/videos?view=0&f..
https://www.youtube.com/user/MaxwellStrengthCond?feature=watch
https://www.youtube.com/watch?v=qdR1bFSfiX0&list=PL6979E71AC..
Kocka has mítosz:
200 felülés program:
ugrókötelezés
egyensúly gyakorlatok
Bemelegítő Gyakorlatok
Tévhitek az edzőteremben: Bemelegítés=karkörzés, vállkörzés, bokakörzés
Dinamikus bemelegítés:
stb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!