Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy nyújtsak ahoz, higy szép...

Hogy nyújtsak ahoz, higy szép mawashi gerit tudjak rúgni?

Figyelt kérdés
Amikor rúgom a mawashit nagyon bele dőlök és így sem megy fel elég magasra. Hogyan nyújtsak, hogy úgy tudjam megrúgni, hogy nagyjaból egyenes maradjak?

#harc #karate #rúgás #mavashi #mawashi #mawashi geri #mavashi geri
2013. jan. 24. 20:25
 1/9 anonim ***** válasza:

nem világos.

mi nálad a beledőlés,és mi az egyenes tartás?

szabályosan rúgva hátra kell hajolni,hogy ne legyél ütőtávban,ne verjenek rúgás közben keresztbe.

mondjuk kyoba ez a veszély nem fenyeget,mert nincs fejre ütés de más ks-ben alap.

uh egyenes felsőtesttel rúgni öngyilok.

lábkitartást csinálj,és feszített izomzattal végzett lazítást.

2013. jan. 24. 20:42
 2/9 anonim ***** válasza:

na jól megmondtam az utolsó mondatot:).

szóval feszített izomzattal végzett *nyújtást.

csak amikor húzol rajta,akkor lazítsz bele,utána megint feszítsd az izmokat.

2013. jan. 24. 20:51
 3/9 aikiboxer ***** válasza:
Bemelegítés, nyújtás után állj oda közvetlenül egy kb 80 cm magas tárgy (pl. asztal) elé, fogj a kezedbe egy pohár vizet és tartsd magad előtt. Szépen lassan, több fázisban gyakorold a mawashi gerit úgy, hogy közben a vizet ne löttyintsd ki. Lábfelhúzás, csípőforgatás, rúgás, visszahúzás, csípő vissza, láb le. Mindezt persze az asztal fölött. Nem hajlongunk semerre!
2013. jan. 24. 21:06
 4/9 anonim ***** válasza:
Tudom, nem ide tartoik, de minek kéne olyan magasra? Egy jól megküldött mawashi geri combra, vagy netalán térdre elég pusztító tud lenni...
2013. jan. 24. 23:19
 5/9 A kérdező kommentje:

1.Nekem ez igazából a kihonhoz kellene. Az edzőm is meg nagyon sok ismerősöm aki zöld öv felett van az ugy rúgja meg, hogy alig hajol bele, de amikor en rúgom annyira belehajolok a rúgásba,hogy a fejem kb a csipom magasságàig lemegy a másik oldalon és még így is alig megy fel fejig.

2.Oké ezt megpróbálom.

3.Amint irtam az első kommentelőnek kihonhoz kellene és már az előző vizsgán is azt mondták, hogy csak ezzel van baj.

2013. jan. 25. 09:21
 6/9 aikiboxer ***** válasza:

A szép mawashi gerihez kell a nyújtás is, de a lassú, többfázisos gyakorlás is. Nekem az ura mawashi geri után ez volt a második kedvenc rúgásom, és rengeteget gyakoroltam, hogy szép legyen. A láb kiemelése és a csípőforgatás a kritikus pont, maga a rúgás már csak a hab a tortán. Nem érdemes kapkodni.

Azért gyakorolj asztal vagy ágy vagy valami előtt, hogy ne tudd megúszni a láb oldalra kiemelését és a csípő helyes beforgatását. Ha sokat gyakorlod, a "lábad" a helyes mozgást fogja megtanulni, és gyorsan is ugyanolyan szépen tudod majd a rúgást kivitelezni. :)

2013. jan. 25. 10:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Nekem pont azzal van a baj, hogy a csípőm nem enged mert ha előre rúgok lazán felrúgok a fejemig sőt...

Csak a mawashi ami ne megy.

2013. jan. 25. 11:23
 8/9 anonim ***** válasza:

jó.

lehet,hogy az edzőid úgy rúgják,de az taktikailag,és józan észileg akkor is hibás.

ha lenne fejütés,akkor senki sem rúgná úgy nálatok hidd el.

ezért lenne érdemes ha más stílust is kipróbálnál,ha van rá lehetőséged,mert akkor nagyobb lenne a rálátásod arra,hogy mi az ami felesleges,vagy éppenséggel marhaság.

2013. jan. 25. 17:59
 9/9 A kérdező kommentje:
Amikor verekedünk nem úgy rúgják ők se!
2013. jan. 25. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!