Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen ételekkel tudom támogat...

Milyen ételekkel tudom támogatni izmaim fejlődését? és a gyorsabb szálkásodást.

Figyelt kérdés
napi 1-2 órát tornázok.
2009. aug. 31. 12:04
 1/5 anonim ***** válasza:

A kettő nem fog menni egyszerre.

A szálkásításhoz kevés szénhidrát kell, az izomnöveléshez sok.

A protein az, ami mindenképp kell, a zsírmentes testtömeged minden kilogrammjára 2-3 g. proteint számolj.

A vitaminok és eszenciális zsírok is nélkülözhetetlenek mindkét cél eléréséhez.

De inkább egy rövid tömegnövelő fázist ajánlok, mielőtt belekezdenél szálkásításba. Pár kiló izom sokat segít, hidd el.

2009. aug. 31. 15:41
 2/5 A kérdező kommentje:
ezt értem...de milyen ételeket kell ehhez ennem?
2009. szept. 1. 17:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja, hogy konkrétan?

Rostban gazdag szénhidrátokat: zöldség, zabpehely, rozskenyér, rizs, durumtészta.

Fehérjének: csirke,pulyka,hal,túró,tojás,esetleg szója.

Zsírok: olajos magvak, oliva,lenmagolaj,tökmagolaj, stb...

Még csak annyi, hogy szénhidrátot soha ne egyél önmagában, csak fehérjével, mert az lelassítja az emésztést, így nem okoz hirtelen vércukorszint ingadozást.

A fehérje viszont alacsony inzulin-szint mellet nem tud beépülni.

Edés után közvetlen (és csak akkor) szükség van egyszerű szénhidrátra, például szőlőcukor. Ekkor jó megoldás egy proteintartalmú turmix, úgy 40-50 gramm dextrózzal.

2009. szept. 2. 07:31
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) kábé ezeket eszem, de szénhidrátot eddig nem mindig ettem fehérjével. köszi a sok jót tanácsot... evés után akkor jó a szőlőcukor(mármint cukorka formában is jó:D)?
2009. szept. 2. 19:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem evés, hanem edzés akart lenni, csak szarakszik a billentyűzetem.

A turmix az ideális, mivel egyben a proteinbevitelt is megoldod vele. Elméletileg a cukorka -szőlőcukor is jó, de ha kiszámolod árban a többszöröse a por árának.

(étkezési szőlőcukor 1 kg~ 1000 Huf.)

2009. szept. 3. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!