Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mi váltja ki az izmok fejlődését?

Mi váltja ki az izmok fejlődését?

Figyelt kérdés
Én igazából biológiai szempontból vagyok erre kíváncsi. Arra gondolok, hogy a terhelés során, valamilyen változásnak kell végbe mennie a szervezetben, hogy az izmok mozgás után pihenéskor fejlődjenek. Én hallottam olyat, hogy apró szakadások keletkeznek az izomszövetekben, később ezek helyén több nő vissza. Igaz ez?
2011. márc. 19. 17:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Úgy van,ahogy mondod!:-)
2011. márc. 19. 18:04
 2/12 anonim ***** válasza:

GreenTea

Igen

2011. márc. 19. 18:24
 3/12 anonim válasza:
Aha.Ilyen kis mikroszakadások keletkeznek melyek pihenőidőben vastagodnak,gyógyulgatnak ergo nő az izom.:D
2011. márc. 19. 18:25
 4/12 anonim ***** válasza:
Jól tudod!
2011. márc. 19. 19:18
 5/12 anonim ***** válasza:
Peti,te 18 éves vagy?
2011. márc. 19. 19:24
 6/12 anonim ***** válasza:
A testépítés a következő metódus szerint működik: az edzés mikrosérüléseket és tápanyaghiányt idéz elő az izmokban. Az izmok igyekeznek tápanyagot felvenni (fehérjéket és szénhidrátokat) és kompenzálnak: több tápanyagot vesznek fel, mint amit leadtak, ezáltal az izomsejtek mérete nő. Természetesen ehhez megfelelő mennyiségű pihenésre (alvás) és regenerációs időre van szükség, tehát egy izmot nem lehet minden nap edzeni, hanem megfelelő regenerálódási időt hagyva kell az edzésprogramot megszerkeszteni.Részletesen ez lenne. :D
2011. márc. 19. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:
igaz, ha valaki a sípcsontját edzi akkor is ez történik csak a csontszövettel és azért lesz keményebb és vastagabb
2011. márc. 19. 21:13
 8/12 anonim ***** válasza:
15
2011. márc. 20. 12:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Akkor nem téged találtalak meg a facebookon:))
2011. márc. 20. 12:25
 10/12 anonim ***** válasza:
ez kamu név,nem igy hivnak.:)
2011. márc. 20. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!