A joule az hány fps vagy hány m/s mind1 melykre váltja át csak valamékre?
18 év alatt úgysem használhatnál airsoftot, addig meg járd ki a középiskolát.
Joule - energia mértékegysége
fps és a m/s sebesség mértékegység.
I = m x v
E = m x v --> tömeg (airsoft golyó ~1,5-2g (2x10^-3kg) a sebességet valamelyik kérdésben átszámolták, elvileg joule-ban kapod meg az eredményt.
de az ilyen "dolgoknál" azért bőven van összefüggés most utánanéztem wikipédián, meg egyetemi jegyzeteimben /katasztrófa túl sok a derivált/ de azt mondanám, hogy a kinetikus energia mértékegysége (J/kg) (wikipédiáról)
az impulzusnak ugyan (m/s x kg) tehát a kinetikus E mintegy fajlagos mennyiség a tömeg függvényében, a lendület meg magában tartalmazza a konkrét tömeget áhh fáradtnak érzem magam hozzá.. :S
még annyit hogy "mozgási energia (Ek) egyenlő a sebesség (v) és az impulzus (p) skaláris szorzatának az integráljával" szóval jól éreztem valamiféle összefüggést de sajnos a mibenlétét most nem tudom átérezni. túl sokat tanultam energiákról mostanában :D
köszi a javítást még egyszer!
Szívesen a korrekciót, viszont az energia mértékegysége továbbra is csak Joule, semmiképp sem J/kg, bármilyen energiáról van is szó.
Az integrálós rész azért ennél kicsit összetettebb, meg másból is ered, de szerintem maradjunk kategórián belül, és hanyagoljuk ennek feszegetését! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!