Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A joule az hány fps vagy hány...

A joule az hány fps vagy hány m/s mind1 melykre váltja át csak valamékre?

Figyelt kérdés
köszi
2011. febr. 23. 17:37
 1/6 anonim ***** válasza:

18 év alatt úgysem használhatnál airsoftot, addig meg járd ki a középiskolát.

Joule - energia mértékegysége

fps és a m/s sebesség mértékegység.

I = m x v

E = m x v --> tömeg (airsoft golyó ~1,5-2g (2x10^-3kg) a sebességet valamelyik kérdésben átszámolták, elvileg joule-ban kapod meg az eredményt.

2011. febr. 23. 19:08
 2/6 anonim ***** válasza:
Tévedés. E = (m/2)*v^2, azaz a golyó tömege felének és a sebességnégyzetének szorzata. Az impulzusképlet korrekt.
2011. febr. 23. 20:33
 3/6 anonim ***** válasza:

tényleg!

Köszi!

2011. febr. 23. 20:36
 4/6 anonim ***** válasza:

de az ilyen "dolgoknál" azért bőven van összefüggés most utánanéztem wikipédián, meg egyetemi jegyzeteimben /katasztrófa túl sok a derivált/ de azt mondanám, hogy a kinetikus energia mértékegysége (J/kg) (wikipédiáról)

az impulzusnak ugyan (m/s x kg) tehát a kinetikus E mintegy fajlagos mennyiség a tömeg függvényében, a lendület meg magában tartalmazza a konkrét tömeget áhh fáradtnak érzem magam hozzá.. :S

még annyit hogy "mozgási energia (Ek) egyenlő a sebesség (v) és az impulzus (p) skaláris szorzatának az integráljával" szóval jól éreztem valamiféle összefüggést de sajnos a mibenlétét most nem tudom átérezni. túl sokat tanultam energiákról mostanában :D

köszi a javítást még egyszer!

2011. febr. 23. 20:47
 5/6 A kérdező kommentje:
huhh köszi de ezek nekem 1 kicsit zavarosak....csak anyit akartam tudni hogy ..amior megnézem az airsoftot a honlapon akor irják pl:...1.2 joule és azt szeretném megtudni hogy ez hány m/s ...JA ÉS BOCSI HA HÜLYESÉGET BESZÉLEK ÉN MÉG NEM TUDOM AZ ILYENEKEKET NEM VOK KÖZÉPISKOLÁS
2011. febr. 24. 15:09
 6/6 anonim ***** válasza:

Szívesen a korrekciót, viszont az energia mértékegysége továbbra is csak Joule, semmiképp sem J/kg, bármilyen energiáról van is szó.

Az integrálós rész azért ennél kicsit összetettebb, meg másból is ered, de szerintem maradjunk kategórián belül, és hanyagoljuk ennek feszegetését! :)

2011. febr. 24. 16:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!