A tanúlhatok kung fu-t így?
Figyelt kérdés
Szeretnék Kung fu-t tanulni, Viszont a lábam nem anyira erős mint másnak, mert műteni kelett. Semmi baja nincs, tudok futni, úgy mint más sőőt, még gyorsabban is, de ilyen rugásokat nem nagyon tudok csinálni, hogy fejig felrugni max hasig meg ilyenek. Viszont erős a lábam. A Kung fu-ban menyire fontosak az ilyen dolgok? Tanúlhatok így kung-fu-t Az edző megérti ha elmondom a problémám?2009. aug. 30. 18:39
1/11 anonim válasza:
Persze, szerintem nyugodtan tanulhatsz. :) A kung-fu-ban nem csak a láb a lényeg, sőt, az inkább háttérbe szorul. A kung-fu nem karate. Itt sokkal fontosabbak más dolgok. :) Nehéz ezt így elmagyarázni. De szerintem ez így van, szóval véleményem szerint tanulhatsz. De azért kérdezd meg az edzőt. Az se mindegy, hogy milyen az edző, mert én anno amikor elkezdtem Judo-zni, hát mit ne mondjak, az edző vette el a kedvem tőle. :(
2/11 anonim válasza:
én se tudok fej magaságra rugni. :D
De ez nem a lábad erősége miatt, hanem a hajlékonyságod miatt lehet :D
3/11 A kérdező kommentje:
Értem köszi. És nem fognak kinevetni a többiek ha valamit elrontok, vagy nem sikerül, úgy ahogy kéne? Mert tartok attól, hogy kigúnyolnak, kinevetnek. Mikor elmentem focizni körbe kelett futni a pályát nekem csak 2x a lábam miatt, de másnak 3x és máris felháborodtak néhányan, hogy nekem miért csak2x kell nem 4x...stb. Hát ezek után nem jártam többet focizni...:(
2009. aug. 30. 19:47
4/11 A kérdező kommentje:
3x bocsi
2009. aug. 30. 19:48
5/11 anonim válasza:
és is kungfuzni szeretnék majd, persze a shaolin, állat stilusok :D
ami fontos, ne hasonlits össze a focit a kungfuval, nem egy kategoria a kettő, pl. mint a trabant meg a ferrari. :D Bruce lee se tudot rögtön szaltozni, meg téglákat törni.
6/11 anonim válasza:
wing chunt csinálhatod szerintem, simán leabálod vele a rosszarcúakat.
7/11 anonim válasza:
Első vagyok: szerintem óriási a különbség a focis közösség és a kung-fu-s között. A kung-fu-nál elvileg megértőnek kellene lenniük, hiszen kung-fu-t nem azért tanul (jó esetben) valaki, mert nagyfiú akar lenni, hanem teljesen más okból. A kung-fu művészet. Kétlem, hogy kinevetnének, de manapság már ezen se csodálkoznék, amilyen világot élünk =( A legjobbakat kívánom neked!
22/F
8/11 anonim válasza:
Én Kung Fu-zok, szóval aztihiszem hozzá tudok szolni valamiféle képpen. A gyakorlatok nagyrészének az alapja, a láb helyzete... Vannak alapállások miegyéb, amit leég sokáig kell tudni tartani, a rúgások is fontosak nem véletlenül szoktunk nyujtani edzésen. Én is rengeteget bénázok, de senki nem profin kezdte el, ez természetes. :) Fogj bele nyugodtan, ártani nem árthat.
9/11 anonim válasza:
Én is kung fuzok lassan 2 éve. Az előzőhöz hasonlóan én is csak azt tudom mondani hogy fontos a lábmunka. Az alapállások pedig elsőre eléggé megterhelik majd a lábad de idővel megfog erősödni. Szal kezdj bele és hajrá! x)
10/11 anonim válasza:
egyáltalán nem baj, ha nem vagy annyira a hajlékony, a kung fu edzésektől idővel az leszel ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!