Wing Chun, Jeet Kune Do, Defendo? Melyiket válasszam?
direkt ki válogattad azt a 3 edzés típust,ahol nincsen sparring.
mi van?
ennyire félted a képed?
rendszeres sparring nélkül nem tudsz sem fejlődni,sem önismeretet,tapasztalatot szerezni,max hamis önbizalmat.
Na azért, csodálkoztam volna...
Azt válaszd amelyikből több edzés(lehetőség) van egy héten (hogy ha kihagysz egyet, tudj helyette menni másnap); jók az edzésidőpontok; szimpatikus az edző; szimpatikusak az edzéstársak; jó a hely atmoszférája; könnyebben megközelíthető. Érdemes olyan klubot választani, amely egy nagyobb, lehetőleg országos lefedettségű, sőt nemzetközi hálózat része, hogy ha elköltözöl, akkor ne kelljen nulláról kezdened.
Az első kettőben valószínűleg nem fogsz csalódni.
De hol laksz Te, hogy ennyi edzéslehetőség van (valószínűleg) a közeledben?
Még soha nem próbáltam a defendót, de most nézegettem a honlapját, pl. tőle szívesen tanulnék (ha nem lenne ilyen messze...) :)
Defendo: leszerződtetünk / beveszünk egy képzett katonát, Jujutsu mestert-Aikidos-t.
Én is tanulnék ilyen embertől. Jujutsut.
--
Budapesten meg kell nézni a Wudang kungfut. Ha mást talál megfelelőnek az ember, az előfordul de hogy ilyen máshol nincs, az is biztos. Mondjuk én ezt választottam. Most már elindultak itt is az utcai önvédelem/női önvédelem edzések.
De vajon miért áll be egy ilyen szintű ember defendózni? Valami csak lehet benne, nem?
Az mondjuk furcsa az oktatók listáját böngészve, hogy a többségük ½-1 év tanulás után kezdett el defendót tanítani. Nálunk ennyi idő után még a mai ukeminél meg pár egyszerűbb technikánál tartanak az emberek. Bokszban is kezdő vagy ennyi idő után, akárhány danos karatemester voltál előtte. Annyira bonyolult nem lehet a defendo, ha ilyen gyorsan képzik az instruktorokat... (Krav maga ugyanez.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!