Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 18 kg fogyás és gyúrás után...

18 kg fogyás és gyúrás után még mindig nagy a hasam?

Figyelt kérdés

17 évesen 78 kg voltam és egy kemény étrendváltoztatással és gyúrással 18 kg-t fogytam 4 hónap alatt. Tudom ez picit sok. Írtó keveset is ettem, tudom nem szabadott volna de mindig kövér voltam és végre sikerült leadnom. Na már most 59-60 kg vagyok, van némi izom is rajtam, viszont a hasamat még mindig nagynak találom. Igazából este nem eszem, a csokit sem viszem tulzásba egy nap max pár db, de tényleg nem sok, esti kaja kizárva.

Eddig normálisnak tűnt a hasam, de még mindig megyek lefele és kezd egyre nagyobb lenni. Ha akarnám egyszerüen nem ennék és normális lenne, de félek hogy még több kilót fogok veszteni. Átlagosan megiszok napi 2-3 l vizet, ami tudom hogy fontos... Fogalmam nincs mitől lehet nagyobb az elvártnál ennyi leadott kiló után is?!

2013. jan. 11. 02:44
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól nagy a hasad még mindig, hogy bután csináltad az egészet, de semmi baj, itt vagyunk mi és helyrerakjuk a dolgokat. De persze a munkát neked kell elvégezni.

Először is el kell felejteni a káposztaleves/90napos meg kutyafüle diétákat, ahogy ezt a "nem eszem 6 után" dolgot is, a koplalást meg lefőképpen. Lehet enni, csak nem mindegy, hogy mit.

De kezdjük az elején!

Ezek szerint a fogyás amiatt következett be, mert keveset ettél. Ezzel az a probléma, hogy ha nem figyelsz a tápanyagok arányára (szénhidrát/fehérje/zsír), akkor egyaránt fogyni fogsz izomból és zsírból is. Voltam én is 60kg, mégsem volt soha kockahasam, pedig vékony voltam ránézésre. Ez amiatt van, mert arányait tekintve sok a zsír rajtad (magas testzsírszázalék magyarul). Fogytál izomból és zsírból is egyaránt, az arányok pedig maradtak. Személetesebb példa: tegyük fel, hogy van két lufi. Az egyiket valahogy beleraktuk a másikba (ezen most ne elmélkedjünk, hogy hogyan). A belső lufi (jelképezze az izmokat) kisebbre van fújva, a külső (ez legyen a bőr) pedig nagyra. A cél az, hogy a belső és a külső lufi közti távolság (a zsír) eltűnjön. Viszont ha mindkét lufit egyszerre kezded leengedni, akkor a köztük lévő távolság nem fog csökkenni. Remélem így világos a példa. :)

Nem tudom milyen vékony vagy most, de ha mindenképp el akarod a hasadról a zsírt tüntetni, akkor máshonnan is fogyni fogsz. Ezt azért mondom, mert ha csak pár kg felesleg van rajtad, akkor érdemesebb lenne inkább először izmot felszedni, de persze ez céloktól függ. Most maradjunk annál, hogy a hasad akarod leadni.

Ehhez szálkásító diéta kell, ami álljon 3g x testtömeg kg fehérjéből és 1-1,5g x testtömeg kg szénhidrátból. A szénhidrátot csökkentsd tovább, ha nem indul be a fogyás. Egyes ételek szénhidrát és fehérje tartalmát bármelyik kalóriatáblázatban megtalálod, de a fehérjebeviteled alapját adják a sovány húsok (nem felvágottak!!!), halak, túró, esetleg tojás, kiegészítve fehérjeturmixokkal. Szénhidrátból a lassan felszívódó verzió legyen az a kevés is amit beviszel, konkrétan barna rizs, zab, durumtészta, teljes kiőrlésű kenyér.

Ami teljesen tiltott, azok a cukros, zsíros dolgok. Zöldségből a borsó-kukorica-sárgarépa trio kerülendő, a többit lehet enni kétpofára és kell is, különben szorulásod lesz. :) Arról nem is beszélve, hogy ha nem eszel elég zöldséget, akkor sokszor nagyon éhes leszel.

Közben mehet súlyzós edzés is, de a legfontosabb fogyás szempontjából heti 3-4 alkalommal 40-50 perc szobabicajozás/kocogás/ellipszis trénerezés, vagy bármi aerob/kardió mozgás.

A fogyásod ne legyen többi heti 0,5-1kgnál különben sok izom is megy le. Ha több megy le, akkor picit növeld a szénhidrátot, ha nem fogysz, akkor csökkentsd. Az első héten lehet, hogy több is lemegy, ilyenkor a visszatartott víz távozik, ettől nem kell betojni.

Nem lesz könnyű, de ha igazán akarod, meg tudod csinálni.

2013. jan. 11. 04:37
 2/7 anonim ***** válasza:
acm tökéletesen éleírt mindent, én csak megerősíteni tudom. Az a gond kérdező, hogy ilyen gyors fogyásnál rengeteg izmot is veszt az ember és még mindig magas a testzsír%-od. Tehát szálkásító diéta kellett volna, amivel szinte csak zsírt adtál volna le, 100-szor jobb lett volna a forma.
2013. jan. 11. 06:58
 3/7 A kérdező kommentje:

Nagyon jó a válasz, szuper lett volna tudni ezt az elején is, de mikor 16 évig kövér az ember és hirtelen sikerül leadni.... Hát én csak örültem hogy megy lefele :))

Egy picit lehet rosszul fogalmaztam meg magam. Van egy bizonyos zsírmennyiség is a hasamon, de igazából nem veszélyes. Naponta 2-3x kajálok, igazàból "házi" dolgokat, no nem kell csupa zsírosra gondolni, hanem így vegyesen. A szobabiciklizést is el fogom kezdeni a teremben, viszont amilyent az idő picit melegebbre vált inkább futni fogok menni.

A másik gond az, hogy nagyon nehéz az étkezésemre odafigyelni. Én inkább csak a mennyiséget tudom szabályozni, ha olyan a kaja nem eszem meg :)) - nem én főzök, szerintem ez érthető. Na igen, ekkor a 2-3 étkezéskor eszem egy picit túl sokat szerintem mert lényegében a mérettel van a nagyobb gond, nem annyira a zsírmennyiséggel. Szerintem türhetően sovány vagyok, és ahhoz képest a hasam mérete elég nagy. Ez zavar inkább. Attól függetlenül a zsírt égetni is elég fontos, majd a teremben beleadunk mindent ;-)

2013. jan. 11. 09:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Így párszor újraolvasva kezdem kapisgálni hogy mi a szitu. Igazság szerint picit tényleg sovány lettem, és lehet ez hülyeség de kg-okbol nem szeretnék többet leadni inkább a zsírt volna jó égetni. Gondolom ez csak úgy lehetséges ha izmot növelek közben. De még így is fogok veszteni, és 179 cm-el az 59 kg picit lehet kevés :S
2013. jan. 11. 12:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Közben nem tudsz izmot növelni. A zsírleadáshoz szálkásító diéta kell, ami kalória deficitet jelent energetikailag, az izomnöveléhez pedig kalória plusz szükséges! Naturálban nem megy a kettő egyszerre.
2013. jan. 11. 12:17
 6/7 A kérdező kommentje:
Na igen ez itt a gond. A fogyással egyszerre kezdtem a gyúrást is és mégis nagyon szépen látszanak az izmaim. Ha most abbahagynám a fogyást és az izomnövelésre öszpontosítankék miben kéne változzon az étrendem? Ha elkezdenék jobban kajálni nem jönnének vissza a kilók? Igazábol ettől jobban tartok. Talán fontosabb volna egy szálkás test mint egy vékony. És ha már fizetek a bérletre akkor inkább ennék, hogy látszodjon is. Tudom ezzel pont ellent mondok az eredeti kerdesemnek, de ha átgondolom így logikusabb...
2013. jan. 11. 13:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Lassú tömegnövelés kell pár hónapig neked, kontrollált tömegnövelő étrenddel, amivel kevés zsír jön, de több izom.

Majd utána szálkásítás.

2013. jan. 11. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!