Van valakinek tapasztalata hastánccal (pontosabban a hastánc alakformáló hatásával) kapcsolatban?
Mostanában nem vagyok elégedett a hasammal, pedig régen a gyonyorű lapos hasam volt a bbüszkeségem. Csomót futok, hasra is erősítek, de nem az igazi... Pár éve az akkori fpdrászom látványosan karcsúsodott derék tájon. Rákérdeztem mit csinál, azt mondta, elkezdett hastáncolni.
Nyilván igazat mondott, de azt lenne jó tudni, vajon csak neki volt nagy mázlija, vagy ez általános, és hastánccal pár hónap alatt érdemi/látványos eredményt lehet elérni.
Szóval aki/akinek az ismerőse csinálta, annak a tapasztalataira/infóira kíváncsi lennék....
Köszi!
Nyilván, de attól még kiváncsi lehetek:-)
De ha nem tudom erre a választ, a korábbit akkor is köszi
"A hastánc nem tartozik a legkeményebb táncok közé (a technikája nehéz), de nem kimondottan a legfárasztóbb tánc. "
A hastánc nem fárasztó?én volt hogy egy 8 perces dobszólós tánc után a tüdőm majd felköptem,és ömlött rólam a víz.Pedig a tánc mellett heti 3-szor tornáztam is elég keményen ,úgy hogy jó kondiban voltam.
Csak látszat ,hogy szép kis könnyű mozdulatok meg persze mosolyog az ember./Elvégre mogorva képpel nem lehet színpadon táncolni/Úgy hogy nyugodj meg van olyan fárasztó mint bármelyik más tánc.Tudom mert nem csak hastáncoltam.
És igen is formálja az alakot fogyás nélkül,mert a sajátságos izom munka változtat az izmok formáján.Persze kitartás és idő kell hozzá.
5-ös voltam
Utolsó! Köszi:-)
Bízom benne hogy így lesz, mert hiolnap megyek az első hastán órára, elvégre a puding próbája az evés:-):-) Kitartás az általában nem hiányzik a részemől a sportokban elvégre azt a Balatont is csak átúsztam valahogy.
Majd beszámolok a hastánc hatásairól.
Még egyszer köszi:-)
No, tegnap volt az eslő óra. Szerintem ez az amit kerestem. Nagyon jó, nagyon szórakoztat, és nyilvánvaló hogy jól megdolgozza a derék/has tájékán az izmokat, anélkül, hogy bele kellene halni.
Azért nem mjindegy, hogy az ember heti 2 X 1,5 órán át a csipőjét rázza és az izmait feszítgeti vagy ül és nézi a TV-t:-)
Jó, persze, kell mellé a futás meg az egyebek, de hasra/derékra ez így elsőre jónak tűnik.
Aztán majd meglátjuk, hogy megy tovább
Sziasztok, egy kis update: Eddig 4 órán vagyok túl. Mind kb 1,5 óra. Nyilván csodát semmilyen mozgás nem tesz, de szerintem a hastánc jól átmozgatja azokat az izmokat amiket az ember normál sportoknál (futás, úszás stb) nem mozgat meg. Szóval jó kiegészítőnek tartom. És egészségesnek is, mert napi 8-10 óra ülőmunka után jó kilazítani a derekat.
Mondom, nem kell belehalni, de azért kicsit leizzadunk az óra végére, és érzem hogy olyan helyeken mozog az izmom amiről már elfelejtettem hogy van....
Örülök, hogy tetszett:)
De készülj fel, hogy rengeteg munkádba fog kerülni, mire elérsz majd egy elfogadható szintet. Valóban nagyon szuper dolog a hastánc:)
Maga a tánc pontosan olyan mint az élet:)
Valóban léteznek mély, és felszíni izmok. A konditerem a felszíni izmokat erősíti jobban, a hastánc meg inkább a mélyizmokat. De úgy látom ezt már te is felfedezted:)
Viszont, egy idő után, edzés szempontjából a hastánc (valószinűleg) kevés lesz! Mindenképp muszáj(legalábbis ajánlott) lesz valamilyen más fajtamozgást is végezned mellette, mert csak így fogsz tudni rendesen fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!