Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a leggyorsabb alakformá...

Melyik a leggyorsabb alakformáló edzés?

Figyelt kérdés
20 éves lány vagyok és olyan 60 kg környékén lehetek + 168 cm. Nem igazán szeretnék fogyni, maximum a hasamról, sőt... az alakomat szeretném formálni. Hallottam arról is, hogy a Pilates nagyon jó, próbálta már valaki? Állítólag a narancsbőrön is segít egy icipicit. Vagy esetleg valami hasznos tippetek nincs? Tudom, az étkezésre oda kell figyelni, de kezdő vagyok, így nem tudom, hogy melyik a jó alakformáló edzés. Kérlek segítsetek! Saját tapasztalatok jól jönnének. Előre is köszönöm!!

2012. nov. 21. 23:50
 1/7 anonim ***** válasza:

hűha:)

vannak itt tévhitek.

a pilátesz a gerinc körüli mély izmok megerősítésére kialakított edzésrendszer.

ha gerinc problémád van,vagy szeretnéd megelőzni,jobb tartást akarsz,akkor ideális.

de az edzések cal igénye nem túl magas és inkább funkcionális,mint látványos a vele elért eredmény.

kétségkívül nagyon hasznos,de a bombanők nem pilátesz edzéseken készülnek.

narancsbőr.

ez egyszerűen csak azt mutatja,hogy magas a testzsír százalékod.

ennyi.

ha lejjebb viszed,eltűnik.

a legjobb testű csajok meg kb így készülnek-

[link]

[link]

[link]

2012. nov. 22. 00:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első hozzászólóval. A leggyorsabb és a legjobb edzéskombináció: súlyzós edzés kiegészítve aerob edzéssel + szálkásító diéta.

Nincs helyi zsírégetés, tehát azt nem tudod megtenni, hogy csak a hasadról fogyj célzottan. Genetikailag eldöntött, hogy ki, honnan, milyen ütemből adja le a zsírt.

Tehet kellene súlyzós edzés:

[link]

3 heti 3-4 aerob edzés is (kocogás, bicaj, ellipszis tréner, lépcsőzőgép, stb).

+ a célnak megfelelő étrend.

2012. nov. 22. 05:53
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors választ, aranyosak vagytok. Tudom, hogy nem tudok csak a hasamból fogyni, de nagyon régóta keresek olyan edzésprogramot, amit kezdőként meg is tudok csinálni, mert sajnos az a baj velem, hogy ha nekiállok valaminek (pl. Shaun-T) és nem jön össze, mert kifulladok, akkor egyből feladom és elkönyvelem magam vesztesnek, ami tényleg így van, hiszen feladom. Még annyi a gondom, hogy a térdem nem éppen a legjobb állapotában van, mert 8 évig atlétikáztam, úsztam és röplabdáztam, sajnos abba kellett hagynom az orvos szerint. ://// Így valami itthoni mozgás formát választanék, mert a kondi teremhez nincs önbizalmam, pedig próbálkoztam vele, de nagyon frusztrált, hogy néznek. DVD-re szeretnék, ami hatásos. Tudtok ilyet? Pl. Rubint Réka 20 percesei naponta? Mert hallottam, hogy nem megy le a zsír, csak a zsír alatt fejlődik az izom, ha nem végzek kardiót, de a térdem miatt ez elég necces megoldás, viszont nagyon szeretnék edzeni, hiányzik. Esetleg valami ötlet így többet elmondva? Nagyon szépen köszönöm!!!! :)
2012. nov. 22. 14:15
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem csak a kardión múlik, hogy a zsírból tudsz e leadni, ez leginkább étrend kérdése, aerobbal pedig rásegítünk. Otthon is tudnál súlyzós edzéseket végeni, csak szerezz be pár egykezes szerelhető súlyzót, de ne párkilós barbi súly legyen.

A Rékás torna szerintem nem elég, Réka sem ettől lett szálkásan izmos, ő súlyzózik is.

Nézz komolyabb otthoni tornákat akkor a bodyrock.tv oldalon vagy végezhetnéd az un. fegyencedzést is, ami megvan könyvben vagy letöltheted torrentoldalakról is. Nőknek is kiváló edzésrendszer.

2012. nov. 22. 14:24
 5/7 anonim ***** válasza:
láncfűrészes zsonglőrködés.
2012. nov. 22. 17:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. A legutolsó volt a leghasznosabb válasz. :) mindenképpen kipróbálom. ;)
2012. nov. 23. 11:15
 7/7 anonim válasza:

Jártam pilatesre. Kifejezetten jó alakformáló, személyes tapasztalat alapján mondom.

Persze, mélyizmot erősít, de ezáltal formál.

2013. jan. 2. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!