Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pilatesre vagy Alakformáló...

Pilatesre vagy Alakformáló tornára érdemesebb menni?

Figyelt kérdés
esetleg tapasztalatok?
2012. okt. 30. 22:32
 1/7 anonim ***** válasza:
mi a célod? a pilates a vázizomzatod fejleszti, törzs, hát. és feszesít, meg nyújt, fogyás nem lesz, csak alakítás. az alakformáló torna meg kb. bármit jelenthet, szóval szerintem próbáld ki mindkettőt. pl. nálunk a callanetics féle órát (is) hívták alakformálónak. de ez meg hasonlít a pilatesre:)
2012. okt. 30. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:

pilates=gerinctorna.

ha gerinc problémáid vannak,vagy meg szeretnéd előzni ezek kialakulását,akkor ideális választás.

alakformálás=izomtömeg növelése,ami valószínűleg akkor súlyzós edzés,és tömegnövelő táplálkozás,majd szálkásítás.

hát...mivel a világ legjobb testű női a fitt modellek is ezt csinálják,valószínűleg ez az amit keresel.

és nem torna,hanem edzés.

2012. okt. 31. 00:46
 3/7 A kérdező kommentje:
nem fogyás a cél,nincs rajtam felesleg,csak valami mozgást kéne beiktatnom a 7köznapjaimba mivel évek óta nem sportoltam . Van gerinc problémám sajnos azért gondoltam ezekre. Tanfolyamokat néztem ,és csak annyit írnak hogy alakformáló torna,de nem hiszem h súlyzós edzés lenne.Bár más ötletet is szívesen fogadnék,sajnos nem nagyon vagyok otthon az ilyesmiben.A pitalestől formálódnék kicsit,fenék has comb ilyesmi?
2012. okt. 31. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Olyan, hogy alakformáló torna nincs. Marketingszöveg. A pilatest nem ismerem, de azt mondják, tényleg jó gerincre.
2012. okt. 31. 13:16
 5/7 A kérdező kommentje:
oké elhiszem ,de akkor mit takarhat ,mármint maga a tanfolyam? vagy mi másra érdemes még menni?
2012. okt. 31. 13:31
 6/7 anonim ***** válasza:
a pilatestől fogsz formálódni, igen. az alakformálótól is biztos, de mondom, ez kb. bármi lehet, én body sculptra járok, az magyarul testszobrászat, szóval lehet, hogy otthon pont alakformáló tornaként fut. és ez súlyzós. de anno nálunk a callanetics jellegű is alakformáló tornaként futott az egyetemen, meg volt tanár, aki ugyanilyen néven tartott aerobikhoz hasonló órát, úgyhogy azért mondtam, hogy ez kb. bármit jelenthet. elvégre az is alakformálás, ha lefogy tőle a kövér, meg az is, ha feszesedik, mint a pilatesnél, meg az is, ha izmosodik, mint a súlyzózástól. szerintem kérdezd meg ott, ahol hirdetik, hogy konkrétan mit is értenek alatta.
2012. okt. 31. 18:24
 7/7 A kérdező kommentje:
rendben,köszönöm a válaszokat:)
2012. okt. 31. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!