Dboy kérdése:
Miért nemmegy több fekvő?
Figyelt kérdés
2évvel ezelőtt amikor elkezdtem fekvőzni, 2 hét után ment 10, de azóta leragadtam és akárhogy edzek több nemakar menni. Felhúzásokat pár hete kezdtem, ott motivál a fejlődés, de fekvőtámasz semmi. Valaki tipp?2013. jan. 1. 16:14
1/3 N0rbi04 válasza:
Egyszerű. Mindig többet kell csinálni. Nem szabad megállni annyi darabnál, amennyi kényelmes. Utolsó pár darabnál már remeg nekem a kezem pl. Így apránként haladhatsz. Nekem egy hónap alatt így 10-15-ről sikerült 25-re felhozni átlagot. 3 sorozatot szoktam csinálni valami egyszerűbb fajtájából bemelegítésnek, aztán jöhet a rendes.
2/3 poiu válasza:
Ezer oka lehet, de fura, hogy 10-nél ragadtál le. Nem szedtél föl súlyt a két év alatt?
3/3 aikiboxer válasza:
Ez szerintem is pszichológia. Mivel 10-es számrendszerben számolunk, ezért az agy úgy gondolja, hogy 10-nél "elfárad". Főleg, ha bebeszéled magadnak.
Tippjeim:
- 10 helyett csinálj 3x5-öt. Utána 3x6-ot, stb.
- Kezdj el női (térdelős) fekvőtámaszt csinálni. De ezt is úgy, hogy 3x5, 3x6, stb. Juss el ebben mondjuk 3x20-ig, és utána térj vissza a rendes fekvőtámaszra.
- Ha még ez is nehéz, akkor még visszább: csinálj fekvőtámaszt emelvényen/kisszekrényen/sorompón/mászókán amit találsz 1 m magasan kb. Itt is juss el 3x30-ig, utána jön a térdelős, utána a rendes.
- De mindig egynél több szériát csinálj, közötte 1 perc pihenővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!