Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha rosszul...

Mit csináljak, ha rosszul tartom a kezem, de máshogy meg nemmegy?

Figyelt kérdés
Karatézok egy ideje és sose hívták fel rá a figyelmemet, de a jobb kezem van elől, mert az az ügyesebb, de a balba meg nagyobb az ütőerő. Valamelyik nap úgy adódott, hogy küzdöttünk egy box edzővel és közölte, hogy teljesen fordítva vagyok. Mit csináljak? Fordítva nagyon béna vagyok. Így sokkal jobban megy
2012. szept. 19. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Úgy csináld ahogy könnyedén tudod kivitelezni az ütéseket
2012. szept. 19. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:

ha kigyakorlod akkor menni fog.

ez egy rossz beidegződés.

egy normális edző elsőre kiszúrja és ki is javítja,ahogy az ökölvívó edző ki is szúrta.

válts edzőt ha ilyen alap dologban figyelmetlen.

2012. szept. 19. 22:00
 3/7 A kérdező kommentje:
beszéltem ma erről egy 3. boxedzővel, aki szintén aztmodta, hogy úgy csináljam ahogy könnyedén megy és jobban tudom kivitelezni. így már bevan gyakorolva egész jól, a ballal fasza halálosakat tudok ütni, átszokjak mégis?
2012. szept. 20. 18:50
 4/7 anonim ***** válasza:

szerintem igen,át kellene.

bunyó közben az első kéz folyamatosan szurkál ,mozog,feltart,zavarja a másikat,elől van.

ezért is jó a folyamatos munkára.

ballal 3x annyit üt egy jobbkezes ökölvívó,mint jobbal.

ha eközben a jobb kezed is elől van,akkor nincs védelme a fejednek.

ha fordítva állsz,és jobb kézzel akarsz szurkálni,akkor meg az ütőtávod jelentősen lerövidül.

egyensúly szempontjából is hátrányos ez a fordítottság.

2012. szept. 20. 19:53
 5/7 anonim ***** válasza:

még valami eszembe jutott.

mi szoktunk bunyózni teljesen fordított alapállásban.

próbáld ki ezt is.

lehet az lenne a megoldás,mert valami rejtett balkezes vagy.:)

2012. szept. 20. 19:57
 6/7 A kérdező kommentje:
ezek szerint az vagyok, a jobb kezem 2x olyan gyors, mint a bal, jobbal megszurkálom 3x mire rámfordul míg ballal épphogy visszarántom...
2012. szept. 20. 20:00
 7/7 A kérdező kommentje:
harcba már kipróbáltam nemegyszer egy nállam sokkal gyakorlottabb játékossal, balkezes jobbkezes alapállásban alázott míg a balkezesben kifejezetten büszke voltam magamra... elől lévő lábbal gyönyörűen hárítottam a rúgásait is
2012. szept. 20. 20:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!