Tömegnövelni szeretnék mennyi lenne a szükséges napi fehérjebevitel?
183 cm. 70 kg.
És ezt milyen ételekkel ajánljátok, hogy anyagilag se legyen nagyon megterhelő.. Reggelire zab, napi kétszer fehérjepor, /edzés után +dextróz/, estére túró. Amikor lehetséges csirkemell. Mit ajánlotok még?
140-180g fehérje
totál nem vagy képben
zabot nem protein miatt eszed,dextrózban 0g fehérje van.
csirkemellet pedig bármikor ehetsz,reggel,nappal,este tájba.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
1. Ki mondta, hogy a dextrózban van fehérje?
2. a csirkemellnél azért írtam úgy mert elég drága. (nekem..)
3. köszi a segítséget...
Pedig a csirke is fehérje részarányosan egyárba van a LEGOLCSÓBB tejsavókkal.
1kg csirkemell 1400 ft - 240g fehérje --> 5,83 Ft/1 gramm fehérje
1kg tejsavó 4500 ft - 800g fehérje --> 5,62 Ft/1 gramm fehérje..
És ilyen árú tejsavót nem sokat találsz, legtöbbjük 5-6-7 ezer kilója.
Nem értem miért gondolják sokan hogy tejsavóból olcsóbb fedezni az egész napi fehérjét.
nem kell besértődni heló
csak fehérjéről kérdezel aztán sorolod a kajákat és így úgy tűnik mintha a fehérje forrásaidat soroltad volna.
Fehérjepor... Ez elég tág fogalom, mert abból is vannak különböző felszivódásúak, és akár szójából is lehet.
Próbáld meg a zabpelyhet is, a sima takarmány zabnál biztosan jobb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!