Crea-bomb szedése, segitenétek? Bőv lent.
Első kreatin kuram lenne, és crea bomb-ot vettem. Eladó azt mondta, hogy ebből már nem kell feltölteni, mert jól szívodik fel.. És azt mondta napi 2 adagot igyak reggel és edzés utan ( 1 adag 5,5g) amugy 86kg vagyok
Viszont neten máshogy olvastam... Aki esetleg kipróbalta, vagy ért hozzá tudna segíteni( amugy kaja, vitamin stb rendben van)
inkább micronizált monót kellet volna venni de már mindegy.
a kúra nézzen ki ugyan úgy mint a monohidrátos nem kell nagyon meg variálni.
Kár volt megvenni. Egy sima creatin monohydrate is elegendő lett volna. Ha pedig kötéses creatin, akkor egy olyan, amiben AKG, HCI, HMB, Pyruvat is van. Például HiTec Hyperfusion.
Végül is ezzel is nagy részt creatin monohydratot viszel be.
A creatin monohydrate por verzió esetében totál mindegy, hogy milyen márkanév alatt vetted meg, szedése ugyan az:
Van a feltöltés és a szintentartás. A mennyiség a testsúlyod alapján tudod kiszámítani.
1-3nap(töltés) 0,3g x ttkg
4-6nap(töltés) 0,15g x ttkg
7. naptól (szintentartás) 0,075g x ttkg
Egy teáskanál kreatin por kb. 5 gramm.
Amire figyelni kell!
- 10g-nál nagyobb mennyiséget egyszerre ne használj!
- Nagy mennyiségű folyadék szükséges (1g creatin = 1dl víz, gyümölcslé)!
- Minden esetben edzést követően használd!
- Amennyiben napi több adagot kell bevinned (feltöltés), akkor szénhidrátos étkezésed előtt negyed órával!
- 3-4 hónapos szedés után tarts 1 hónap pihenőt!
A kreatin monohydrát szedése akkor ajánlott, amikor fokozott inzulin érzékenység lép fel a szervezetben. Tehát a megnövekedett vérbőség iszonyatos erővel tudja bepumpálni az izomsejtbe. Így tehát a legfontosabb időpont edzés után. Sorrendben ezt követi reggel ébredéskor, éhgyomorra.....
Természetesen a creatin edzés előtt sőt edzés közben is iható. De ezt általában akkor szokták alkalmazni, ha akkora az adag, hogy egyszerre nem lehet meginni, mivel kb. 10g-nál nagyobb 1 adag nem lehet.
Nem teljesen igaz, hogy ennél már nem kell feltöltést végezni. A kötésekkel valóban jobb hasznosulást lehet elérni, jóval kevesebb menyniség esetén is. A kötések révén (kötésfajtáktól függően) a szabad creatin mennyiség kisebb és változó. Bár ebben 3 fajta kötés van.
Na így már más:D Nekem is kevésnek tűnt az a napi 2 adag... Meg,hogy nem kell feltöltés..
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!