Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Edzés izomláz mellet?

Mpecsa kérdése:

Edzés izomláz mellet?

Figyelt kérdés

Vasárnap egy kissé túlzásba vitten az edzést, szinte az egész felső végtagomban izomláz van. Eddig ilyen esetben másnap mindig végeztem egy könnyített edzést. Mi a véleményetek, tapasztalataitok, helyes-e ez így ?

Ha nem, meddig kellene az adott izomcsoportot pihentetni ?

2012. dec. 18. 06:33
 1/5 poiu ***** válasza:

Korodtól is függ. Fiatalok (és kezdők) bevállalhatnak heti két edzést ugyanarra az izomcsoportra. Idősebbek (és haladók) általában heti egyet csinálnak.

Könnyített edzés: nem segít, nem is árt, ha tényleg könnyített. Ha nekimész, sérülés lehet belőle.

2012. dec. 18. 06:45
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha az izomnövelés a cél, akkor ne eddz izomlázra, ugyanis nem regenerálódott még! Szóval én abszolút ellene vagyok!

Meddig kell pihentetni? Ez is több mindentől függ.

Ha rendesen haladó szinten edzünk és egy izomcsoportra ment 3-4 gyakorlat, akkor bizony minimum 4-5 nap a regenerálódási idő, de inkább legyen egy hét is.

Ezért edzünk egy héten egyszer egy izmot, hogy tutira legyen ideje regenerálódni.

Ez a sport (ha testépítésről van szó, mert ezt nem írtad) nem arról szól, hogy ki tud egy héten minél többször egy izomra edzeni. Annak nem sok eredménye lesz. Ez tapasztalat!

2012. dec. 18. 06:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Addig ne, amíg az izomláz tart, max. más izmot.
2012. dec. 18. 09:44
 4/5 *Glissade* ***** válasza:

Én is úgy szoktam ahogyan te, ha fáj valamim, vagy túl nyújtok, akkor másnap igyekszek csak a legminimálisabb energiát bele őlni az edzésbe...

Azt hittem eleinte, hogy müködő képes dolog az "energia sporólás".

De mostanság már rájöttem, hogy ez így NEM működik.

Ha nem pihensz az izomláz után, akkor elérheted azt, hogy nem fogsz regenerálódni. Aminek a következménye, hogy nem fogsz fejlődni... de ez még haggyán!

A lelkesedésed is csökkeni fog, és sokkal könyebben szerzel be sérülést is.

2012. dec. 18. 15:57
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat !
2012. dec. 18. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!