Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen otthoni gyakorlatokat...

Milyen otthoni gyakorlatokat végezzek, hogy jobban bírjam a mindennapi terhelést?

Figyelt kérdés
Fáradékony vagyok, pedig alig csinálok valamit; huzamosabb ácsorgás után megfájdul a hátam (nincs jó tartásom); ezen szeretnék változtatni! Létezik ilyen edzésterv - otthoni tornagyakorlatok, amik a főbb izmokat megmozgatják? Naponta legfeljebb egy órát szeretnék rászánni.
2009. aug. 22. 13:32
 1/5 anonim válasza:
Nem írtad, hogy férfi vagy nő vagy-é... Ha fáj a hátad akkor alsó hátizom erősítő gyógytornagyakorlatokat végezz (hasonfekve tarkón a kéz és törzsemelés, megemeled a törzsed és vállkörzéseket végzel... ilyesmi), ami fontos: a hasizmokat is erősítsd ezzel együtt. Emelett futás és úszás heti pár alkalommal. A felsőtest erősítés gyakorisága a nemedtől függ.
2009. aug. 22. 15:18
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem írtam: férfi vagyok, 21 éves, kb. 180 cm, 70 kg. Otthoni gyakorlatokat szeretnék végezni, úszásra nem nagyon van lehetőségem, futni pedig nem szeretnék. Hasizomerősítést próbáltam csinálni az elmúlt pár hétben, csináltam jópárszáz felülést, de megfájdult tőle a gerincem, nyilván attól ahogy mindig nekiütődött a talajnak; és a fenekem is elég rendesen kisebesedett, ez utóbbit nem tudom miért, talán a súrlódástól.
2009. aug. 22. 15:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia! A hasizmod erősítése jót tenne a gerincednek, kvázi az egész hátadnak! Ne csinálj felülést! Csak hasprést, az a lényeg hogy a "görnyedj" össze, a válladat közelítsd a medence irányába. A gerincmerevítő izmaidat is meg tudnád dolgozni: [link]

ezt a gyakorlatot kéne otthon "leutánoznod" valami bútor segítségével. Ezt az előbb írtam egy másik kérdésnél:

Tricepsz: tolódzkodás padon például (nem is muszáj felraknod eleinte a lábad másik padra); bicepsz: húzódzkodás szűk alsó fogással úgy hogy a lapockádat nem mozgatod (kikapcsolod a hátad); váll: igazán semmi nem jut az eszembe, csinálj oldalemelést valamivel amit meg tudsz fogni, vagy nyomj a fejed fölé valami nehezet; hát: húzódzkodás különböző fogásszélességekkel (koncentrálj a lapockák "összehúzódására"), "invertált evezés": két szék vagy akármi tetejére raksz egy seprűnyelet vagy akármilyen rudat ami stabil, lefekszel alá megfogod vállszélességnél szélesebben, és a lapockákra koncentrálva húzd fel magad hogy a mellkasod érje a rudat (engedd ki lent teljesen a vállövet), ha könnyű, rakj valamit a lábad alá; mell: a fekvőtámasszal próbálkozhatsz, hogy minél jobban érezd a melled (húzd hátra a vállat, a felkarod 90 fokba legyen a törzseddel); tolódzkodhatsz két rúd között (húzd hátra a vállad és dőlj egy kicsit bele); combfeszítő/combhajlító: guggolás beszarásig, kitörés tarkóra tett kézzel; vádli: felállsz egy lábbal egy vastag könyvre, megkapaszkodsz valami bútorba és vádliemelés.

Mondjuk heti 3x csináld ezeket a gyakorlatokat. Melegíts be rendesen. Egy órába belefér (kellő intenzitással). Az alap az lenne hogy 3x minimum 10 ismétlés mindenből, de persze húzódzkodni nem fogsz bírni ennyit, guggolni meg sokkal többet kell. (keress rá a neten a gyakorlatokra ha nem tiszta) Erőltess mindent, növeld edzésről edzésre az intenzitást, egyél sok húst, rizst, krumplit, tésztát, kerüld a zsírt a cukrot és a lisztet és jobban fogod magad érezni! Remélem segítettem

2009. aug. 22. 20:03
 4/5 anonim válasza:

Nagyon sokan szenvednek (én is szenvedtem) ettől a hátfájástól. A hasonfekve törzsemelés és a másik válaszadó által ajánlott gyakorlat csodát tesz. Együtt kell erősíteni a hasizmot az alsó hátizmokkal.

A futás nagyon jó lenne. Szánd rá magad.

Huszonévesen versenyszerűen sportoltam (küzdősportot) és az alapelv mindig az volt, hogy saját testsúllyal kell edzeni. Fekvőtámasz, húzódzkodás, guggolás (amikor felállsz kicsit szökkenj és a vádlidat is edzed)... Talán a váll és a bicepsz az amit nem tudsz segédeszköz nélkül secifikusan edzeni. Szerintem szerezz be egy fitness-szalagot is, marha jó, gyakorlatokat találsz a neten. Ami még fontos: nyújts is az edzés után, elkerülheted az izomlázat.

2009. aug. 22. 20:21
 5/5 anonim válasza:

Amit még elfelejtettem: alaposan melegíts be! Alulról felfelé vagy felülről lefelé, mindegy. Bokakörzés, térdkörzés, csípőkörzés, törzskörzés, vállkörzés, könyök-csukló, nyak... Ezután én bemelegítésnek ezt szoktam csinálni: http://www.youtube.com/watch?v=tAa3sQ1lnak

Hajrá, sok sikert Neked!

2009. aug. 22. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!