Mitől nem nő a mellizmom? Ha keményen nyomom a fekvenyomást, meg a hasonlóakat, akkor megindul?
Mert kellene tömegnövelő étrend is.
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
köszönöm az eddigi válaszokat!
pár hete rászoktam arra, hogy a reggeli (gabonapehely), az ebéd (ami van itthon) és vacsora mellett (szintén ami van itthon) megeszek egy nagy babkonzervet is (olvastam, hogy abban sok a fehérje és a ch). az elég?
#2 a negatív alatt a negatív pados fekvenyomást vagy tárogatást érted, ugye?
Ez nagyon nem elég kaja, számold ki ahogy írtam. Ha vagy kb 70kiló, akkor kell minimum140g fehérje és 350g szénhidrát.
Amit küldtem linket ott a fenti részen megtalálod, hogy milyen kajában mennyi a fehérje, ch és zsír.
A kaja mellett fontos a gyakorlat helyes végrehajtása is!
Sokan azt csinálják, hogy telepakolják a rudat, aztán meg a munka nagy részébe besegít a vállizom. Koncentrálj, hogy csak a mellizmod végezze a fő munkát.
Én két alternatívát javasolnék:
1. a mell edzése előtt dolgoztasd meg a vállad, így kizárt dolog, hogy be tudna majd segíteni
2. ha ez nem illik be az edzéstervedbe, akkor pedig fekvenyomás közben feszítsd hátra a vállaidat és koncentrálj a mellizmodra
Lehet, hogy ezek miatt kisebb súllyal tudsz majd dolgozni, de így legalább a melledet edzed és nem az egódat (ne érts itt félre, ezt nem rossz szándékból írtam, csak hát sokan azt tartják a legfontosabbnak, hogy mennyivel megy a fekvenyomás még akkor is, ha szar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!