Fegyencedzés vs Kondi - Mik a tapasztalatok?
Én fél évig kondiztam mielőtt elkezdtem volna fegyencedzeni. Egy ideig fejlődtem,aztán bármit csináltam már nem tudtam nőni - hozzáteszem nehezen hízó alkat vagyok.
A fegyencedzést 1 hónapja csinálom és már most jobban látszik rajtam...
Igazából ezt azért furcsállom mert bár az erőől szóló könyv leírja h saját testsúllyal is lehet látványos eredményt elérni ( még látványosabbat is )viszont ált.közhely hogy a fegyenc.e csak erősít...
Azért nem tudtál tovább fejlődni a kondiban, mert nem volt megfelelő étrended.
Izomméret növelés szempontjából pedig a kondi sokkal hatékonyabb mint a fegyencedzés.
De étrend nélkül egyiktől se várj izomépítést.
"( még látványosabbat is )"
Megnézném hogyan jutsz te el fegyencedzéssel mondjuk egy versenyzői szintig.Megmondom: sehogy.
pedig volt...tömegnövelőt nem szedtem,de megvolt a napi 200-300g fehérje
a "még látványosabbat" nem magamtól találtam ki, a könyvben írták,énis hülyeségnek tartom
Valószínűleg az átlagember által kedvelt szint elérhető fegyenccel is, de ha többet akar az ember, az már nem. Lehet azért indult meg a fejlődés, mert újfajta terhelést kaptál (ezrét érdemes edzéstervet váltogatni), lehet azért mert roszul csináltad a gyakorlatokat a teremben (pl. túl sok izolációs gyakorlat), de az is lehet, hogy csak úgy tűnik, mintha jobban látszana. Ennyiből nem tudjuk megmondani.
A könyvet nem kell komolyan venni (:
A fegyencedzéssel nem leszel szálkás, mert ez főleg étrendtől függ, nem pedig attól, hogy milyen típusú erőedzést végzel. Én súlyzós edzéssel szálkásodtam le most is, kiegészítve aerob edzéssel. De a lényeg a diéta. Egy testépítő színpadi formája kb 5% testzsírt jelent. Neked az nem szálkás Wolf? :)
Az erőt sem értem, hogy szerinted egy testépítő nem erő??
Ez ugye csak vicc a részedről? 200 kiló felett nyomnak fekve és guggolnak vagy felhúznak. De én is simán végzek egylábas guggolást és egykezes fekvőt, pedig nem vagyok fegyences. Szóval nem igaz, hogy gyengék lennénk!
Én a Fegyenc edzéssel edzek már több mint 1 éve! És aszt kell mondanom hogy igaza van annak aki aszt mondja nem leszel tőle nagy. DE erősebb leszel mint a felfújt izmú kondisok! (kivétel azoknak akik nem használnak anyagokat)!! Viszont azok se lesznek nagyok!
Én nem vagyok egy nagy darab de 140Kg tudok kinyomni fekve padon 15-szőr! És nem járok kondiba csak haveromékal kb.. 1 hónapban 1x
Szerintem a kérdés eleve rossz. Ne a fegyencedzéssel vessétek össze a kondit hanem úgy általában az összes fellelhető saját testsúlyos gyakorlattal hisz a calisthenics nem ér véget a fegyencedzés mesterhatosánál.
Nézzétek meg pl. Denis Minin-t aki csak saját testsúlyos gyakorlatokkal edz (kivéve a lábat):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!